Thursday, 25 April, 2024

Σεισμός στην Ελασσόνα: Επιχειρεί προληπτικά η ΕΜΑΚ – Σε δρόμους και πλατείες οι κάτοικοι

Ανάστατοι είναι οι πολίτες της πόλης Λάρισας, λόγω των νέων σεισμικών δονήσεων που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στην Ελασσόνα

Αρκετοί άνθρωποι έχουν βγει από τα σπίτια τους και συγκεντρώνονται σε πλατείες, πάρκα και άλλους ανοιχτούς χώρους για κάθε ενδεχόμενο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Τύρναβο και συγκεκριμένα στο χωριό Δαμάσι που έχει πληγεί από τον χθεσινό σεισμό, δυνάμεις της ΕΜΑΚ επιχειρούν προληπτικά στη περιοχή, για το ενδεχόμενο να έχει υπάρξει κάποιος νέος εγκλωβισμός.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκκουρας, δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής κάποιος άνθρωπος που να έχει προβλήματα, ούτε έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής τραυματισμοί.
Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στο δήμο Λαρισαίων, από τον νέο ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή.
Ο δήμος με ανακοίνωση του, σημειώνει ότι παρακολουθεί την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας και ενημερώνεται συνεχώς και υπεύθυνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους φορείς της ελληνικής Πολιτείας. Παράλληλα τονίζεται, ότι το Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Λαρισαίων θα συνεχίζει να λειτουργεί καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας.
Αναστατωμένοι οι κάτοικοι σε Βόλο και Τρίκαλα
Φόβος και αναστάτωση απόψε στον Βόλο, αλλά και στη Δυτική Θεσσαλία εξαιτίας της πολύ ισχυρής δόνησης που ταρακούνησε και πάλι την περιοχή.
Χιλιάδες κάτοικοι του Βόλου βγήκαν και απόψε στους δρόμους, στις πλατείες και στην παραλία, αφού η νέα ισχυρή δόνηση είχε και πάλι μεγάλη διάρκεια, αλλά χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες της περιοχής.
Στα Τρίκαλα ο νέος πολύ δυνατός σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την περιοχή και ο κόσμος βγήκε σε δρόμους και πλατείες φοβούμενος τα χειρότερα.

Παράλληλα ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 9 το πρωί υπό τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τον βέλτιστο συντονισμό των ενεργειών τους προς αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου