Friday, 19 April, 2024

Σεισμός, Τουρκία: Το «ευχαριστώ» της Αϊρίν στην ΕΜΑΚ που την διέσωσε μετά από 50 ώρες στα συντρίμμια

Τα δραματικά λεπτά πριν από τον απεγκλωβισμό και τη διάσωση από την ΕΜΑΚ της 20χρονης Αϊρίν στην επαρχία Χατάι στην Τουρκία, περιγράφει

ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Αρτοποιός. Η ελληνική ομάδα κέρδισε ακόμη ένα μεγάλο στοίχημα, άλλη μία μάχη, με την πέμπτη διάσωση να είναι γεγονός μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου.

Η κρισιμότητα της κατάστασης ήταν τέτοια που η νεαρή γυναίκα, προκειμένου να απεγκλωβιστεί, ζήτησε να ακρωτηριάσουν το πόδι της καθώς βρισκόταν για πάνω από 48 ώρες κάτω από τα χαλάσματα. Η υποστήριξη από τους Έλληνες διασώστες ήταν τέτοια που ένας εξ αυτών κρατούσε το χέρι της 20χρονης, δίνοντάς της κουράγιο.

«Της δώσαμε το χέρι για ψυχολογική υποστήριξη» δηλώνει χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής. Επισημαίνει, δε, ότι μετά τον απεγκλωβισμό δόθηκε στη γυναίκα νερό και φαγητό.

«Μας ευχαρίστησε» συμπληρώνει ο κ. Αρτοποιός.

Η ταλαιπωρημένη Αϊρίν βρισκόταν σε βάθος 10 με 15 μέτρα. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, όμως, είχε εκφράσει την ασιόδοξη εκτίμησή του ότι η γυναίκα θα έβγαινε ζωντανή.

Τελικά τα κατάφερε, χωρίς να ακρωτηριαστεί το πόδι της.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου