Saturday, 20 April, 2024

Σερβία: Συνελήφθη ο δράστης του μακελειού

Η σερβική αστυνομία συνέλαβε τον ένοπλο που θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία δέκα ανθρώπων και τον τραυματισμό 15 σε χωριό κοντά στο Βελιγράδι, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS TV.

Στα social media χρήστες δημοσίευσαν εικόνες από τη στιγμή της σύλληψης, αλλά και φωτογραφία που απεικονίζει τον δράστη της επίθεσης.

Η ανακοίνωση για τη σύλληψη του δράστη

«Έπειτα από μεγάλο ανθρωποκυνηγητό, μέλη του υπουργείου Εσωτερικών συνέλαβαν τον Ου.Μπ., γεννηθέντα το 2002, στην περιφέρεια του Κραγκούγεβατς», στην κεντρική Σερβία, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, προσθέτοντας ότι η έρευνα συνεχίζεται.

«Είναι ύποπτος ότι σκότωσε (…) με αυτόματο όπλο 8 ανθρώπους και ότι τραυμάτισε άλλους 14», σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο διευκρινίζει ότι όλοι οι τραυματίες νοσηλεύονται.]

Μια μεγάλη επιχείρηση βρισκόταν σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, προκειμένου να συλληφθεί ο δράστης των επιθέσεων με αυτόματο τουφέκι, στη Σερβία, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι δεκαπέντε.

Ειδικότερα χθες βράδυ, σε τρία χωριά, κοντά στη Μλαντένοβατς, περίπου 60 χιλιόμετρα νότια της σερβικής πρωτεύουσας, νεαρός 21 ετών, γιος στρατιωτικού, άνοιξε πυρ με αυτόματο τουφέκι μέσα από όχημα εν κινήσει προτού απομακρυνθεί αυξάνοντας ταχύτητα, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση RTS και άλλα ΜΜΕ. Ανάμεσα στα θύματα ήταν αστυνομικός και η αδελφή του.

Σήμερα, τα ξημερώματα, εκατοντάδες αστυνομικοί χτένιζαν την περιοχή, ενώ ελικόπτερο εφοδιασμένο με προβολέα έψαχνε επίσης τον δράστη, όπως διαπίστωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Σύμφωνα με το RTS, στην έρευνα συμμετειχαν περίπου 600 αστυνομικοί, ανάμεσά τους μέλη ειδικής μονάδας επέμβασης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Η αστυνομία παράλληλα απέκλεισε την πρόσβαση προς διάφορα χωριά.

Ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών Μπρατίσλαβ Γκάσιτς έκανε λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια».

Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες πως ο νεαρός εντοπίστηκε και περικυκλώθηκε από την αστυνομία κοντά στην κωμόπολη Μάλι Ποζάρεβατς, αλλά αρνήθηκε να παραδοθεί και αντάλλαξε πυρά με αστυνομικούς. Ανάστατοι συγγενείς είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών ιατρικού κέντρου στο Βελιγράδι, όπου διακομίστηκαν τουλάχιστον οκτώ τραυματίες, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο N1.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου