Friday, 19 April, 2024

Σε απεργιακούς ρυθμούς και η ΠΟΕ – ΟΤΑ για το Ασφαλιστικό

Μετά από έξι σκληρά χρόνια μνημονιακής πολιτικής που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, με ποικίλους μάλιστα συνδυασμούς, με την πρόταση της κυβέρνησης προς τους θεσμοτροϊκανούς

δίνεται η χαριστική βολή στην Κοινωνική Ασφάλιση, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ προαναγγέλλοντας συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό. Οπως αναφέρει η ΠΟΕ – ΟΤΑ κύρια χαρακτηριστικά της ασφαλιστικής πρότασης είναι η νέα κατακρεούργηση των συντάξεων, ιδιαίτερα όσων θα συνταξιοδοτηθούν μετά την 1-1-2016 και η αλλαγή της δομής του ασφαλιστικού συστήματος από κοινωνικό αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό αφού εισάγει το μοντέλο βασική-ανταποδοτική σύνταξη. Με στόχο να μετουσιωθεί σε ουσιαστική πράξη και μαζική αντίδραση αυτή η «διαφωνία», η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε: – Τη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 προκειμένου να καθορίσει και να αποφασίσει το αγωνιστικό-κινηματικό Πρόγραμμα Δράσης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. – Να συντονιστεί με άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με στόχο μαζικές πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις. – Να συντονίσει και να οργανώσει την πλήρη και άμεση ενημέρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο (Περιφερειακές Συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις, Καταλήψεις κ.λπ.) αλλά και την έκδοση ενημερωτικού υλικού (Ανακοίνωση και Αφίσα) δημιουργώντας τις προϋποθέσεις μαζικής αντίδρασης στην προτεινόμενη «ασφαλιστική απορύθμιση» της Κοινωνικής Ασφάλισης!!! – Να συμμετέχει στα Πανεργατικά Συλλαλητήρια που διοργανώνει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και άλλοι κοινωνικοί φορείς το ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016, σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα: Στις 12:00 το μεσημέρι, με συγκέντρωση στην Πλατεία Ομονοίας και πορεία στη Βουλή. Στο Ηράκλειο (Κρήτης), στις 12:00 το μεσημέρι. Στη Θεσσαλονίκη, το ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016.

Σε απεργιακούς ρυθμούς και η ΠΟΕ – ΟΤΑ για το Ασφαλιστικό

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου