Thursday, 28 March, 2024

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια

Εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, η οποία εκδηλώθηκε χτες το βράδυ κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας και έχει καταστρέψει μεγάλη έκταση παρθένου πευκοδάσους.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όπως καταγράφει το tovima.gr, η πυρκαγιά, η οποία έχει μεγάλη περίμετρο, είχε διασπαστεί αργά το βράδυ της Κυριακής σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την πλευρά της Μαγούλας και ένα με ανατολική κατεύθυνση, προς την πλευρά της Πάρνηθας.

Το Νοτιοδυτικό μέτωπο, είναι μέσα σε χαράδρες και εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, που είναι αδύνατο να πλησιάσουν επίγειες δυνάμεις και αντιμετωπιζόταν από τα εναέρια μέσα, τα οποία όμως σταμάτησαν να πετούν καθώς νύχτωσε.

Στο Ανατολικό μέτωπο έχει πέσει μεγάλο βάρος των προσπαθειών των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης προς την Πάρνηθα.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 156 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 38 άτομα πεζοπόρα και δυνάμεις του στρατού, των ΟΤΑ και εθελοντές.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, κατά την διάρκεια της νύχτας θα σταλούν ενισχύσεις, προκειμένου να κρατήσουν την πυρκαγιά μέχρι το πρωί, που θα μπορούν και πάλι να πετάξουν τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα.

Πάντως, το βράδυ της Κυριακής εξασθένισαν οι άνεμοι και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, ενώ διευκρινίζεται ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

thestival.gr
Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου