Saturday, 20 April, 2024

Σε ξενοδοχεία της Βόρειας Ελλάδας τα 400 ασυνόδευτα παιδιά της Μόριας

Με τρεις πτήσεις τσάρτερ αναχώρησαν χθες και σήμερα από τη Λέσβο τα 400 ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκονταν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας.

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» έφτασαν λίγο πριν τις 22:30 της Τετάρτης, με πτήση τσάρτερ της Aegean 165 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από τον καταυλισμό της Μόριας, στη Λέσβο. Πρόκειται για το πρώτο γκρουπ παιδιών από τα συνολικά 400 που θα μεταφερθούν από τη δομή του νησιού σε ξενοδοχεία της Βόρειας Ελλάδας, μετά την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη στο ΚΥΤ.

Ήδη, πριν την άφιξη των προσφυγόπουλων, έξι πούλμαν με κλιμάκια του ΕΟΔΥ, καθώς και δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ανέμεναν στο σημείο. Ακόμη μία πτήση έγινε στο «Μακεδονία» αργότερα τα μεσάνυχτα ενώ οι υπόλοιποι μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί. Σημειώνεται ότι στα παιδιά διενεργήθηκαν τεστ κορονοϊού πριν την αναχώρησή τους από τη Λέσβο.

Υπενθυμίζεται πως η μεταφορά και η διαμονή των παιδιών γίνεται με χρηματοδότηση της ΕΕ, όπως ανακοίνωσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, υπό τον συντονισμό της Ειδικής Γραμματείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης. Την οργάνωση των πτήσεων ανέλαβε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, προσωπικό του οποίου συνοδεύει και τα παιδιά.

voria.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου