Thursday, 25 April, 2024

Σε πολίτες 150 κήποι του ΑΠΘ

Τον δικό τους κήπο μπορούν οι πολίτες να αποκτήσουν μέσω του Τμήματος Γεωπονίας και του Αγροκτήματος του ΑΠΘ, στις εκτάσεις του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος, στη Θέρμη. Το Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου και το Τμήμα Γεωπονίας θα παρέχουν στους χρήστες συμβουλευτική υποστήριξη από φοιτητές της Σχολής και γεωπόνους, καθώς και νερό άρδευσης με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε τεμάχιο και κοινόχρηστους χώρους υγιεινής. Η καλλιέργεια θα γίνεται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.

Τη φετινή καλλιεργητική περίοδο θα διατεθούν 150 κήποι έκτασης 100 τ.μ. ο καθένας. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέρχεται στο συμβολικό ποσό των 120 ευρώ ετησίως, ενώ τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στο Ταμείο του Αγροκτήματος και θα χρησιμοποιούνται για τις λειτουργικές ανάγκες των κήπων, την επέκταση του προγράμματος, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Σε περίπτωση που θα υπάρξουν περισσότερες αιτήσεις από τη διαθέσιμη έκταση, η επιλογή των καλλιεργητών θα γίνει με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαρτίου στις 11.00, στα γραφεία του Αγροκτήματος.

Σε πολίτες 150 κήποι του ΑΠΘ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου