Saturday, 20 April, 2024

Σε υψηλές θερμοκρασίες η συζήτηση για τα κανάλια

Με το «καλημέρα» ανέβηκε το θερμόμετρο στην επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η αντιπολίτευση επέμεινε στην διευθέτηση διαδικαστικών ζητημάτων την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος της επιτροπής Δημοσίας Διοίκησης, Τάξης και Δικαιοσύνης Αντώνης Συρίγος προσπαθούσε απεγνωσμένα να επιβάλει τη τάξη χτυπώντας το κουδούνι και απειλώντας να διακόψει τη συνεδρίαση.

«Βρε παιδιά σας παρακαλώ δεν είναι κατάσταση αυτή» ακούστηκε να λέει, ενώ στη αίθουσα η ένταση ήταν μεγάλη.

Νωρίτερα ο Λευτέρης Αυγενάκης (ΝΔ) αφού κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση για μυστικές συναλλαγές και εκβιασμούς ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά να καταθέσει, όπως είχε δεσμευθεί την αλληλογραφία με την Κομισιόν με την οποία, υποστήριξε, τα κοινοτικά όργανα θέτουν θέμα παραβίασης του κοινοτικού δικαίου.

Ανάλογο ήταν το θέμα που έθεσε και ο βουλευτής του ΠοταμιούΓιώργος Αμυράς ο οποίος επικαλούμενος την επιστολή του ΕΣΡ προς τον Νίκο Παππά ζήτησε να συμπεριληφθεί στο κατάλογο των φορέων που θα ακροασθεί το Κοινοβούλιο και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

«Δεν κρύβουμε επιστολές. Η καταγγελία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα» απάντησε ο υπουργός Μεταφορών και ΥποδομώνΧρήστος Σπίρτζης μετά και τη χθεσινή «επίθεση» της κυβέρνησηςστα κανάλια . Υποστήριξε ότι όταν κάποιο πρόσωπο ή φορέας κάνει καταγγελία στα κοινοτικά όργανα (πρόκειται εξήγησε για την Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών) τότε τα κοινοτικά όργανα είναι υποχρεωμένα να ρωτήσουν την ελληνική κυβέρνηση για την καταγγελία αυτή.

Το κυβερνητικό στέλεχος παραδέχθηκε πάντως ότι υπάρχει αλληλογραφία, ωστόσο όπως διευκρίνισε πρόκειται για μια εσωτερική διαδικασία μεταξύ Κομισιόν και του υπουργού Οικονομικών. Γνωστοποίησε εξάλλου ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει ακόμα διότι το θέμα «είναι πολύ χαμηλά στην ατζέντα».

«Ό,τι κάνουμε το κάνουμε σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία» κατέληξε ο υπουργός Υποδομών προκαλώντας την έκρηξη του κ. Αυγενάκη «Ψεύδεστε αποκρύπτετε από τους βουλευτές και το Κοινοβούλιο σημαντικά στοιχεία» επανήλθε ο βουλευτής της ΝΔ.

Παρόμοιες εξηγήσεις για την αλληλογραφία έδωσε και ο Νίκος Παππάς. Διευκρίνισε ότι η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών απέστειλε επιστολή ζητώντας διευκρινίσεις κατά πόσο μπορεί η ΕΡΤ να παράσχει σήμα σε τρίτους. «Είμαστε εντός της 20μερης προθεσμίας που έχουμε υποχρέωση να απαντήσουμε» σημείωσε ο κ. Παππάς.

www.thetoc.gr

Σε υψηλές θερμοκρασίες η συζήτηση για τα κανάλια

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου