Friday, 19 April, 2024

Σε 36χρονο με μηχανική υποστήριξη η καρδιά του 22χρονου ποδοσφαιριστή

Δώρο ζωής σε έναν 36χρονο ο οποίος ζούσε μέχρι σήμερα με μηχανική υποστήριξη θα δώσει ο 22χρονος ποδοσφαιριστής από την Πάτρα, Δημήτρης Σκόνδρας, ο οποίος κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με το tempo24.news, η μεταμόσχευση της καρδιάς του 22χρονου Δημήτρη στον 36χρονο λήπτη θα γίνει στο Ωνάσειο, μετά την αφαίρεσή της μετά από ειδική χειρουργική επέμβαση σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ήπαρ του 22χρονου θα λάβει ασθενής στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, οι νεφροί θα δοθούν σε ασθενείς στο Λαϊκό και οι κερατοειδείς χιτώνες στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών.

Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής κατέρρευσε το περασμένο Σάββατο, ενώ εργαζόταν στην επιχείρηση του πατέρα του που διατηρεί στην Πάτρα και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο με εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία όπου και διασωληνώθηκε. Εκεί δυστυχώς δεν τα κατάφερε, με τους γονείς του να αποφασίζουν να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων. Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, η Διευθύντρια της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Φωτεινή Φλίγκου, υπήρχε μια παθολογία στον εγκέφαλο εκ γενετής την οποία δεν μπορούσε να αντιληφθεί ο άτυχος νέος, δεν είχε δώσει ενδείξεις και παρόλο που το παιδί ήταν αθλητής και θα μπορούσε σε αυξημένες πιέσεις να δώσει μερικά συμπτώματα, δυστυχώς δεν έδωσε.

Τέλος, οι γονείς του άτυχου 22χρονου δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις, εξέφρασαν όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς που πάλεψαν για την ζωή του παιδιού τους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου