Friday, 29 March, 2024

Σκάνδαλο Folli Follie: Εμπλοκή του ονόματος του Αλέξη Τσίπρα από τον πρώην διευθυντή της εταιρείας

Νέες αποκαλύψεις και καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση – Έρχεται πολιτική θύελλα.

Οι εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο της Folli Follie παίρνουν πλέον εκρηκτικές διαστάσεις και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες αφού τα διάφορα email που διακινούνται, κάνουν λόγο ακόμα και για εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, χωρίς ωστόσο-μέχρι στιγμής-να μπορούν να επιβεβαιωθούν τα γραφόμενα.
Είναι προφανές ότι το πολιτικό θερμόμετρο χτυπάει ήδη κόκκινο εν μέσω εορτών και η κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παίρνει διαστάσεις θρίλερ με εκατέρωθεν βολές και κατηγορίες.
Σε e-mail του Διευθυντή Ασφάλειας του ομίλου με παραλήπτη τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο γίνεται λόγος για οδηγία του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να «συνδράμει» τον Όμιλο Folli Follie όταν αποκαλύφθηκε το οικονομικό σκάνδαλο. Στο ίδιο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας γίνεται αναφορά και στον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Από τις επικοινωνίες, σύμφωνα με την έκθεση της PwC, του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου με τον Διευθυντή Ασφάλειας της εταιρείας δημιουργούνται υπόνοιες για προσπάθεια άσκησης επιρροής πολιτικών και άλλων προσώπων στην αντιμετώπιση του σκανδάλου, χωρίς ωστόσο να μπορούν να επιβεβαιωθούν τα γραφόμενα του Διευθυντή Ασφαλείας της εταιρίας.
«Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο», «ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός» είναι κάποιες από τις φράσεις που χρησιμοποεί ο συγκεκριμένος υπάλληλος της εταιρίας, ενώ γίνεται αναφορά και σε «ενημέρωση» του
προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αλλά και του Αντιπροέδρου αυτής.
«Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα σημερινά αποτελέσματα της κινητοποίησης μας. Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο. Αυτή είναι η θέση του Μαξίμου. Ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός. Ο κος Μπαλαούρας έστειλε μήνυμα στον κο Γκότση και του ανέφερε την κατάσταση. Προσωπική επικοινωνία έγινε με τον Αντιπρόεδρο από τον κο Λαζαρίδη. Είπε και ο κος Τρουλίνος να μην βγει Ανακοίνωση και να πάμε στις 1615 για να συζητήσουμε μαζί τους για να έχουμε μία κοινή γραμμή (αυτοί και εμείς). Ότι και να τους πουν στην επιτροπή μπορούμε να επέμβουμε», αναφέρεσαι σε email που εστάλη στις 9 Μαίου 2018 από το στέλεχος της εταιρίας στον γιο του ιδρυτή της Folli Follie.
ΣΥΡΙΖΑ: «Λάσπη» για να ξεφύγουν από την πανδημία
Ως μια απόπειρα του Μεγάρου Μαξίμου να ξεφύγει από την πραγματικότητα που δημιουργεί η διαχείριση της πανδημίας και η τραγική-όπως τη χαρακτηρίζουν-κατάσταση στην πραγματική οικονομία, αντιλαμβάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ τις πληροφορίες που διέρρευσαν για εμπλοκή κορυφαίων στελεχών και βουλευτών του κόμματος στην υπόθεση της Folli Follie. Όπως μάλιστα αναφέρουν, πρόκειται για ακόμα ένα επεισόδιο στον «πόλεμο λάσπης» που θεωρούν ότι δέχονται από την κυβέρνηση.
Όπως σημειώνουν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, γνώριζαν εδώ και αρκετό καιρό ότι η Νέα Δημοκρατία προσπαθούσε να αντεπιτεθεί με χτυπήματα «κάτω από τη μέση» – όπως άλλωστε σας είχε ενημερώσει το Newsbomb.gr από τις 07/12.
Αρχικά, λένε, το κυβερνών κόμμα προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την υπόθεση της «Βίλας των Λεγραινών». Όταν όμως ο «θησαυρός» αποδείχθηκε «άνθρακας» και φάνηκε πως τα όσα υποστήριζαν κυβερνητικά στελέχη δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα, σε Μαξίμου και Πειραιώς άρχισαν να ψάχνουν ένα νέο θέμα με οσμή σκανδάλου, σε μία απόπειρα αλλαγής της ατζέντας, μακριά από τα προβλήματα που προκαλεί στην καθημερινότητα των πολιτών η «ανικανότητα» διαχείρισης της πανδημίας.
Από τότε, μάλιστα, τα ίδια πρόσωπα, εκτιμούσαν ότι η «Βίλα» δεν θα ήταν το μοναδικό μη πολιτικό «χτύπημα» εναντίον τους και πως πιθανότατα, το πιεσμένο από την δύσκολη πραγματικότητα Μαξίμου, θα προσπαθούσε να επαναφέρει ή να «εφεύρει» ιστορίες «σκανδαλολογικού» περιεχομένου, που κατά αυτούς, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
«Με περισσότερους από 4.000 νεκρούς, την πανδημία εκτός ελέγχου και την οικονομία σε πλήρη κατάρρευση, η ΝΔ για να διαφύγει από τα αδιέξοδα που δημιουργεί στη χώρα συνεχίζει να επενδύει πολιτικά σε χυδαίες προσπάθειες αντιπερισπασμού. Δυστυχώς για τη ΝΔ το παραμύθι δεν έχει δράκο», ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προαναγγέλλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη, όπως και οι εμπλεκόμενοι.
Πάντως, στην Κουμουνδούρου, παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάποιες διαρροές σε μερίδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου, όπου υπάρχουν υπονοούμενα για νέες «αποκαλύψεις» το επόμενο διάστημα. Όπως υποστηρίζουν, όσο η κυβέρνηση θα πιέζεται, τόσο θα κυνηγάει «φαντάσματα».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου