Wednesday, 24 April, 2024

Σοφία Ζαχαράκη στο CNN Greece: Τέλος Μαΐου οι αποφάσεις για τα Δημοτικά

Στο τέλος Μαΐου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα Δημοτικά σχολεία αναλόγως των συνθηκών που θα επικρατούν, ανέφερε σε συνέντευξή της

στο CNN Greece, η υφυπουργός Παιδείας, κ. Σοφία Ζαχαράκη επισημαίνοντας παράλληλα πως μέχρι τότε θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση.
«Πρώτο μέλημα είναι να μπορούν να τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής και για τα μικρότερα παιδιά είναι πιο δύσκολο να ελέγξουν κινήσεις», σημείωσε η κ. Ζαχαράκη.
Για τα γυμνάσια και τα λύκεια δήλωσε πως με βάση τα σημερινά δεδομένα θα ξεκινήσουν στις 18 Μαΐου και δεν φαίνεται να υπάρχει ανατροπή σε αυτό, ωστόσο η κατάσταση αποτιμάται σε εβδομαδιαία βάση και εάν χρειαστεί κάποιες αποφάσεις θα επαναξιολογηθούν.
Αναφορικά με την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για το άνοιγμα το σχολείων, η υφυπουργός Παιδείας υπογράμμισε πως σε σχέση με τις υποδείξεις των ειδικών για καθολική επανέναρξη των σχολείων, επιλέχθηκε μια μετριοπαθής λύση για σταδιακή επανέναρξη και βασική προτεραιότητα είναι να δοθούν στα παιδιά οι ευκαιρίες που πιθανότητα δεν είχαν το προηγούμενο διάστημα και να μπορέσουν να πάνε στις πανελλήνιες εξετάσεις με λιγότερες απορίες και καλύτερη ψυχολογία.
«Προχωράμε βήμα βήμα σε αυτή την περίοδο επιστροφής της κανονικότητας, αξιολογώντας κάθε μέρα και εάν χρειαστεί θα επανεξετάσουμε τους σχεδιασμούς», τόνισε η κ. Ζαχαράκη.
«Οφείλουμε ειδικά στα παιδιά της Γ’ Λυκείου να επιστρέψουν και το υπουργείο Παιδείας θα είναι κοντά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και ανοικτό στο να συζητήσει θέματα ύλης ή οτιδήποτε άλλο προκύψει».
Σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη το υπουργείο Παιδείας εκτός από τους κανόνες υγιεινής στα σχολεία και τις οδηγίες που έχουν δοθεί, δίνει έμφαση στην παιδαγωγική και ψυχολογική ενίσχυση των παιδιών και κυρίως των μαθητών της Γ’ Λυκείου.
Στο ερώτημα αν επαρκεί το χρονικό διάστημα μέχρι τις Πανελλήνιες εξετάσεις για τους μαθητές, η υπουργός ανέφερε πως μέσα από τα ολιγομελή τμήματα, θα είναι ευκολότερο να λύνονται απορίες, έτσι ώστε να πάνε πιο έτοιμα στις Πανελλήνιες.
Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η κ. Ζαχαράκη επεσήμανε πως βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στην κανονικότητα και η στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας και πως.
«Η παρούσα κυβέρνηση έχει και πνοή και προοπτική ολοκλήρωσης της θητείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου