Friday, 19 April, 2024

Σπάτα: «Σκουπίδια όσα λένε για τον Jack Fenton και τη σέλφι, δεν ήταν πλούσιος» – Ξεσπά η αδερφή του

Η 20χρονη χαρακτήρισε «σκουπίδια» τα όσα ακούγονται, λέγοντας ότι ο αδερφός της, Jack Fenton, ήταν «επιφυλακτικός», αλλά δεν είχε ενημερωθεί σωστά από τον πιλότο ή το πλήρωμα εδάφους

Οργισμένη εμφανίζεται η αδερφή του 22χρονου Jack Fenton που βρήκε τραγικό θάνατο σε ελικοδρόμιο στα Σπάτα, όταν έλικας τον διαμέλισε. Ειδικότερα, η Ντέζι Φέντον αντεπιτέθηκε στους ισχυρισμούς ότι ο αδικοχαμένος αδελφός της αψήφησε απερίσκεπτα τους κανονισμούς ασφαλείας και προκάλεσε τον φρικτό θάνατο του. Μάλιστα η 20χρονη χαρακτήρισε «σκουπίδια» τα όσα ακούγονται, λέγοντας ότι ο αδερφός της ήταν «επιφυλακτικός», αλλά δεν είχε ενημερωθεί σωστά από τον πιλότο ή το πλήρωμα εδάφους. Η Ντέζι, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, είπε επίσης στην Daily Mail: «Αυτή ήταν η πρώτη βόλτα του Τζακ με ελικόπτερο. Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε πόσο προσεκτικός και επιφυλακτικός, αν μη τι άλλο, ήταν. Όλα τα υπόλοιπα, ότι έτρεξε πίσω στην πίστα προσγείωσης παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα, είναι σκουπίδια. Γιατί; Γιατί δεν υπήρχαν πρωτόκολλα. Ποτέ δεν τους είπαν τι να κάνουν και τι όχι».

Και πρόσθεσε: «Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι τον οδήγησε πίσω. Ίσως ξέχασε κάτι. Αλλά οι δηλώσεις ότι επέστρεψε για να βγάλει μια σέλφι είναι ψέμα». Μιλώντας για τον χαρακτήρα του αδελφού της ανέφερε: «Ο Τζακ δεν ήταν πλούσιο παιδί. Ήταν καλεσμένος σε αυτές τις διακοπές. Ήταν η πρώτη του βόλτα με ελικόπτερο. Τώρα περιμένουμε να επιστρέψει η σορός του. Αλλά ακόμα δεν ξέρουμε πότε θα γίνει».

«Δεν μας είπαν τίποτα πιλότος και υπεύθυνοι»

Ο Τζακ Στάντον Γκλιβς, ο πατέρας του οποίου είναι ιδιοκτήτης της ομάδας Bromley FC της National League, είπε στη MailOnline: «Δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε στο σαλόνι. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες».

«Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Κανείς μας δεν έφτασε στο σαλόνι πριν συμβεί το δυστύχημα», υποστήριξε. «Εχω ακούσει ανθρώπους να λένε ότι ο Τζακ ήταν στο τηλέφωνο κι έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο και αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν ήταν στο τηλέφωνό του και γιατί γύρισε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου δεν ξέρω», τόνισε. Οι Βρετανοί στο ρεπορτάζ τους αναφέρουν ότι ο επικεφαλής εκπαίδευσης στην Superior Air στην Αθήνα, και δύο τεχνικοί εδάφους συνελήφθησαν αλλά αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι από την Αστυνομία αφού κατέθεσαν ότι ο Τζακ συνοδεύτηκε μέσα στο αεροδρόμιο προτού επιστρέψει τρέχοντας έξω.

Ο θρήνος της μητέρας

Η μητέρα του Τζακ, Βικτόρια, η οποία δεν τον συνόδευε τελικά στο ταξίδι, όπως αρχικά είχε δημοσιευτεί, μιλώντας από το σπίτι της στο Τόνμπριτζ, στο Κεντ, είπε στη MailOnline πώς η οικογένεια είναι «συντετριμμένη» από την απώλεια του «υπέροχου αγοριού» τους που φοιτούσε στο οικοτροφείο Sutton Valence όπου η εκπαίδευση κοστίζει 36.000 βρετανικές λίρες το χρόνο. Οι Αρχές θα μελετήσουν το υλικό από κάμερα παρακολούθησης στο πεδίο προσγείωσης για στοιχεία. Αποκάλυψαν ότι υπήρχαν πολλά άλλα άτομα που έγιναν μάρτυρες της τραγωδίας από το σαλόνι και αναμένεται να επικοινωνήσουν μαζί τους για πρόσθετες μαρτυρίες.

Πηγή: shutterstock, facebook

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου