Thursday, 25 April, 2024

Σταμάτα τις δηλώσεις, διαμηνύει στον Σουλτς η Κωνσταντοπούλου

Σταμάτα τις δηλώσεις, διαμηνύει στον Σουλτς η Κωνσταντοπούλου

«ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ»

Την έντονη αντίδραση της προέδρου της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μετά το δημοψήφισμα.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει αύριο Τρίτη επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, με την οποία θα του ζητεί “να απόσχει από περαιτέρω δηλώσεις, οι οποίες δεν καταδεικνύουν σεβασμό στη δημοκρατική απόφαση και στην ετυμηγορία μέσα από μία διαδικασία λαϊκής κυριαρχίας όπως ήταν το χθεσινό δημοψήφισμα”, θα αποστείλει αύριο Τρίτη η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην επιστολή της θα ζητεί επίσης, όπως ανέφερε, από τον κ. Σουλτς “να συνδράμει αποφασιστικά στην ενημέρωση όλων των μελών του Ευρωκοινοβουλίου που αυτές τις μέρες συνεδριάζει εν ολομελεία στο Στρασβούργο σε σχέση με το ζήτημα του ελληνικού χρέους, σε σχέση με την έλλειψη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που συνομολογείται πια και από το ΔΝΤ και σε σχέση με τις ακραίες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών και των κατοίκων της Ελλάδος από τις πολιτικές των μνημονίων των λεγομένων προγραμμάτων διάσωσης”.

Μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος ο Μάρτιν Σουλτς προέβλεψε ότι ο ελληνικός λαός “θα βρεθεί μπροστά σε μια πιο δύσκολη κατάσταση” και τόνισε πως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν θα πρέπει να πληρώνουν για τη δραματική κατάσταση στην οποία η ελληνική κυβέρνηση έφερε τη χώρα.

“Ένα ανθρωπιστικό πρόγραμμα απαιτείται άμεσα και πιστεύω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει μέσα στις επόμενες ώρες σοβαρές προτάσεις ώστε να καταστεί δυνατόν να ξεκινήσει και πάλι η διαπραγμάτευση”, πρόσθεσε.

Πηγή: Megatv

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου