Friday, 19 April, 2024

Στα βράχια Flying Cat 4 λόγω ομίχλης

Στα βράχια  Flying Cat 4 λόγω ομίχλης 
Ενδελεχή έρευνα στα ύφαλα του ταχύπλοου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Flying Cat 4» της εταιρείας Hellenic Seaways που προσάραξε το πρωί με την πλώρη σε αβαθή νερά λόγω ομίχλης έξω από λιμάνι της Τήνου, πραγματοποίησαν ιδιώτες δύτες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στόχος είναι το πλοίο να αποκολληθεί από το σημείο χωρίς να υπάρξει κάποια ζημιά στο κύτος του, ενώ στο σημείο βρίσκεται ήδη ρυμουλκό από τη Μύκονο που θα επιχειρήσει να το ρυμουλκήσει στο λιμάνι.

Στο καταμαράν βρίσκεται ήδη από τις πρωινές ώρες ο λιμενάρχης του νησιού που συντονίζει την όλη επιχείρηση.

Στο πλοίο επέβαιναν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 239 επιβάτες και 14 άτομα πλήρωμα. Το σκάφος εκτελούσε δρομολόγιο από τη Ραφήνα προς Τήνο – Μύκονο – Πάρο – Νάξο – Ίο – Σαντορίνη, ενώ από ατύχημα δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί.

Ευτυχώς για την ασφάλεια του σκάφους και των επιβαινόντων, το σημείο όπου «κάθισε» ήταν αμμώδες με πέτρινες πλάκες, λίγο πριν το λιμάνι της Τήνου.

Οι επιβάτες του Flying Cat 4 με προορισμό τα υπόλοιπα νησιά θα προωθηθούν με πλοία της γραμμής μετά από μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

«Καβάλησε τα βράχια»
Οπως ανέφερε τηλεφωνικά επιβάτης μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ήδη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού «απορούσαμε με το πώς πήγαινε» το σκάφος, καθώς ο συνδυασμός καύσωνα και άπνοιας είχε οδηγήσει στην πύκνή ομίχλη που κάλυπτε τη θάλασσα.

Κατά τον ίδιο, στις 9.30 περίπου το σκάφος προσέκρουσε κάπου, πιθανώς σε αβαθή και όχι σε ορατό εμπόδιο, καθώς η αίσθηση που περιέγραψε ήταν ότι «καβάλησε τα βράχια». Ο κυβερνήτης του καταμαράν ενημέρωσε τους επιβάτες για την κατάσταση από τα μεγάφωνα και ανέφερε την ομίχλη ως την αιτία του συμβάντος.

Παρά την αναστάτωση, όπως ανέφερε ο ίδιος επιβάτης, δεν υπήρξε πανικός. Μεταξύ των επιβαινόντων βρίσκονταν και πολλοί αλλοδαποί τουρίστες, κυρίως ασιάτες, τους οποίους καθησύχασαν οι Ελληνες επιβάτες. Το πλήρωμα καθοδήγησε τους επιβαίνοντες να φορέσουν τα σωσίβιά τους.

Συναγερμός στο Λιμενικό για την εκκένωση
Αμέσως μετά το συμβάν, δίπλα στο καταμαράν βρέθηκαν πολλά άλλα σκάφη από το λιμάνι του νησιού, τα οποία ξεκίνησαν την απομάκρυνση των επιβατών, υπό το συντονισμό του Λιμενάρχη της Τήνου ο οποίος είχε επιβιβαστεί άμεσα στο σκάφος.

Ρυμουλκό πλοίο από τη Μύκονο αναμενόταν να φθάσει στο σημείο στις 12 περίπου, για να ρυμουλκήσει το FLYING CAT 4 στο λιμάνι προκειμένου να επιθεωρηθεί από κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων.

ethnos.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου