Thursday, 25 April, 2024

Στα 47 ευρώ το πλαφόν για τα μοριακά τεστ – «Κοροϊδία» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση σχετικά με τη διατίμηση των μοριακών τεστ (PCR) για τον κορωνοϊό εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης το υπουργείο Ανάπτυξης. 

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, τα διαγνωστικά εργαστήρια και τις ιδιωτικές κλινικές ότι από την Πέμπτη 06/01/2022 τροποποιούνται τα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης (πλαφόν) για το διαγνωστικό έλεγχο με τη μέθοδο PCR ως εξής: Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των τριάντα πέντε (35) ευρώ.

Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των δώδεκα (12) ευρώ. Τα προαναφερθέντα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Τα ανωτέρω θα προβλέπονται σε Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη που βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Να αφήσουν την κοροϊδία και να συνταγογραφήσουν τα μοριακά και rapid test

«Οι άνθρωποι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος. Πυρά κατά της κυβέρνησης με αφορμή την προαναγγελία διατίμησης των μοριακών τεστ εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Αφού για δύο χρόνια άφησαν ανεξέλεγκτο το πλιάτσικο με τα τεστ και αφού τον άδειασε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, τώρα ο κ. Γεωργιάδης διαρρέει ότι από τα 60 θα πάει στα 50 ευρώ», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνεχίζει:

«Δηλαδή μία οικογένεια αντί να πληρώνει 240 ευρώ την εβδομάδα για να δει αν έχει νοσήσει, θα πληρώνει 200. Οι άνθρωποι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, την απαραίτητη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και την οικονομική αδυναμία των νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν ακόμα και στα απαραίτητα εν μέσω εκρηκτικής ακρίβειας. Η κυβέρνηση να αφήσει την κοροϊδία και να συνταγογραφήσει δωρεάν τα μοριακά και τα rapid test, όπως γίνεται σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου