Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Στεφάνι στο Αιγαίο για την επέτειο των Ιμίων έριξε ο Πάνος Καμμένος για την επέτειο των Ιμίων

Tουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από την Καλόλιμνο, την ίδια ώρα…

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, πέταξε με πολεμικό ελικόπτερο πάνω από την βραχονησίδα των Ιμίων και έριξε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων των Ιμίων.
Φωτογραφίες από το στιγμιότυπο ανέβηκαν στο Twitter, από συνεργάτη του υπουργού, ο οποίος έγραψε «Τιμή και Δόξα στους Ήρωες. ΑΘΑΝΑΤΟΙ».

kammenos
Tουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από την Καλόλιμνο
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στις 10:45 το πρωί της Πέμπτης «ένα ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν της νήσου Καλολίμνου σε ύψος 26.000 ποδών».
Τα τουρκικά F-16 παρέμειναν σε ελληνικό εναέριο χώρο για περίπου ένα λεπτό και στις 10:46 εξήλθαν του FIR Αθηνών. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά μαχητικά «αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική».
Η διέλευση των δύο τουρκικών F-16 πάνω από την Καλόλιμνο, δυτικά-βορειοδυτικά των Ιμίων,έγινε την ώρα που το ελληνικό ελικόπτερο από το οποίο ο Πάνος Καμμένος πέταξε στεφάνι στη μνήμη του υποπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού, των τριών αξιωματικών που επέβαιναν στο ελικόπτερο Agusta Bell 212 και έχασαν τη ζωή τους όταν το ελικόπτερο «ΠΝ 21» κατέπεσε στα Ίμια την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου του 1996.
πηγη protothema.gr

Στεφάνι στο Αιγαίο για την επέτειο των Ιμίων έριξε ο Πάνος Καμμένος για την επέτειο των Ιμίων

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου