Saturday, 20 April, 2024

Στην οικογένεια του υποσμηναγού ο Α/ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος. Η μάνα είναι σχεδόν σε κώμα…

Την οικογένεια του άτυχου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασε τη ζωή του κατά την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους Phantom στην Ανδραβίδα, επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στην Τρίπολη.

Ο Κ. Φλώρος μετέβη στην Τρίπολη μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά, και από κοινού συλλυπήθηκαν την οικογένεια του πιλότου.

O κ. Φλώρος και ο κ. Μπουρολιάς είχαν μια εγκάρδια επικοινωνία με την οικογένεια του άτυχου υποσμηναγού, ο οποίος έχασε τη ζωή του χθες, Δευτέρα, εν ώρα καθήκοντος, όταν το μαχητικό αεροσκάφος, τύπου Phantom, συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας.

Πατέρας υποσμηναγού: Αν οδηγούσε μόνος του μπορεί και να ζούσε

Ο πατέρας του άτυχου 29χρονου συγκυβερνήτη μίλησε στο Mega και την εκπομπή LiveNews, όπου με θλίψη για τον χαμό του παιδιού του δήλωσε ότι «για εμάς αυτό ήταν το τελειωτικό μας χτύπημα σαν οικογένεια. Ήταν ένα παιδί πολύ συνεσταλμένο, μεθοδικό και δεν θα μπορέσουμε να το αντέξουμε αυτό το πλήγμα. Δεν σκοτώθηκε από μόνος του, άλλος οδηγούσε, χωρίς να θέλω να πω ότι έφταιγε ο άλλος ο πιλότος».

«Δεν ήταν στο χέρι του να κάνει κάτι, δεν βοήθησε τον εαυτό του, δεν έκανε extreme πράγματα. Αν οδηγούσε μόνος του, μπορεί και να ζούσε», πρόσθεσε ο πατέρας του αδικοχαμένου συγκυβερνήτη. «Εμένα με σκοτώνει το αποτέλεσμα. Δεν μπόρεσε να προφυλαχτεί, να κάνει μια προσπάθεια. Αυτός πέρασε από τη ζωή στον θάνατο σε χρόνο ντε τε. Δεν μπορώ να το χωνέψω», ανέφερε ο πατέρας του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα. Ο πατέρας του ήρωα υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα λέει ακόμα: «Ήταν η κακιά στιγμή. Με βοηθάει να μιλάω, φεύγει το μυαλό μου. Χθες ήμουν όλη την ώρα έξω, έκοβα βόλτες μόνος μου. Σε άθλια κατάσταση είναι όλοι στην οικογένεια, η γυναίκα μου είναι σχεδόν σε κώμα. Εμένα η ψυχραιμία με μάρανε, η ψυχή μου το ξέρει».

Περιγράφει και την τελευταία φορά που είδε τον γιο του από κοντά όπου τίποτα δεν προμήνυε το μεγάλο κακό που θα συνέβαινε. «Ήρθε το Σαββατοκύριακο μια χαρά γελαστός και πήρε και προμήθειες για την εβδομάδα, κάτι λουκάνικα, λάδια κτλ για να κεράσει τους συναδέλφους. Τον φόρτωσε η μαμά του να τα πάρει μαζί του. Θα περίμενε και την Πέμπτη να του πάω να του δώσω κάτι. Είχε αφήσει εδώ ένα σκούτερ και θα του το πήγαινα. Θα με περίμενε. Αλλά αλλιώς έγιναν τα πράγματα».Όπως μας λέει ο 29χρονος Μάριος «συζούσε με μία καλή κοπελίτσα κανα 7μηνο, η οποία έτυχε να είναι φαρμακοποιός σαν εμάς». Μετά το τραγικό συμβάν «Η σύζυγός μου μιλάει συνέχεια μαζί της», καταλήγει ο πατέρας του αδικοχαμένου υποσμηναγού από την μοιραία πτώση του Φάντομ στην περιοχή της Ανδραβίδας.

«Αγαπούσε πολύ την πατρίδα»

Ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, Κωνσταντίνος Τουρούτσικας μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου και στο T-live.

«Μου είχε επαναλάβει πολλές φορές ότι δεν τον ενδιέφερε αν ζήσει ή αν πεθάνει», λέει βουρκωμένος. «Το όνειρό του ήταν μόνο η πατρίδα, δεν τον ενδιέφεραν, ούτε τα χρήματα, ούτε τίποτα. Αγαπούσε πολύ την πατρίδα. Ηταν ταμένος στο να γίνει πιλότος». «Ο Μάριος ήταν ένα καλό παιδί, ήσυχο, τίμιο, μελετηρό παιδί… Διάβαζε από μικρός μέχρι τώρα, 29 χρονών γιατί αυτό το επάγγελμα απαιτεί πολλές θυσίες. Και προχθές που έφυγε από το σπίτι, έφυγε γι’ αυτόν τον λόγο. Τώρα τι μελετούν, εγώ δεν τα ξέρω… Δυστυχώς, χωρίς να το θέλει, το παιδί μου σκοτώθηκε και βύθισε στην οικογένειά του στο πένθος» ανέφερε με τρεμάμενη φωνή ο πατέρας του στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Το βίντεο με τον υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα να περνά πάνω από το χωριό του

Ο πατέρας του αδικοχαμένου υποσμηναγού έδωσε στο Mega βίντεο, στο οποίο ο γιος του περνά με μαχητικό αεροσκάφος πάνω από το χωριό του στην Αρκαδία, το περασμένο καλοκαίρι.

«Τον παρακαλούσα πάντα, του έλεγα ”Μάριε, έλα και μια φορά κοντά στο σπίτι, να σε δω. Κάνε έναν ελιγμό να σε δω”. Με πήρε μια μέρα στις 8:30, μου είπε 9:05 να είμαι σε ένα σημείο κοντά στο σπίτι και πήγα, όπου πέρασαν μαζί με κάποιον άλλον συνάδελφό του» είπε, σχολιάζοντας το βίντεο, ο πατέρας του υποσμηναγού, Κώστας Τουρούτσικας.

Το περασμένο καλοκαίρι ο 29χρονος υποσμηναγός, πραγματοποίησε ελιγμούς για πρώτη φορά πάνω από το χωριό του κάνοντας πραγματικότητα την επιθυμία του πατέρα του, Κώστα Τουρούτσικα…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου