Wednesday, 24 April, 2024

Στην 84η ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Υποδοχή με Guns n’ Roses

Την καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα της ΔΕΘ πραγματοποιεί από τις 11:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ξενάγησή του από το περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας όπου παρακολούθησε μια μικρή επίδειξη από τα στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων. Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, υπό τα… σαλπίσματα της στρατιωτικής μπάντας, που έπαιζε το αγαπημένο, κατά δήλωσή του, τραγούδι των Guns n’ Roses, το «Paradise City». Στο παρελθόν ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι το συγκεκριμένο τραγούδι είναι ορισμένος ήχος κλήσης στο κινητό του.

Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε το περίπτερο της τιμωμένης εφέτος χώρας, Ινδίας, κόβοντας τη χαρακτηριστική κόκκινη κορδέλα, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της ινδικής κυβέρνησης, Χαρντίπ Σινγκ Πουρί. Ο Ινδός υπουργός τού δώρισε ένα επίχρυσο ομοίωμα ινδικού ελέφαντα και ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε. Πριν εισέλθει στο περίπτερο της Ινδίας, έγινε δεκτός από χορευτικό με παραδοσιακές ινδικές ενδυμασίες και ήχους, ενώ του ζωγράφισαν στο μέτωπο την ινδουιστική «tilaka», τη γνωστή βούλα.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το περίπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όπου τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος ενώ η ηγεσία της ΠΥ τού απένειμε τιμητική πλακέτα.

Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το περίπτερο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης όπου τον περίμενε ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας. Στο περίπτερο της Κομισιόν τον υποδέχθηκε ο Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο πρωθυπουργός τού είπε ότι η πρόκληση είναι να προστατέψουμε τα μακεδονικά προϊόντα, ενώ δοκίμασε και τυρί. Δοκίμασε, επίσης, μπίρα στο σταντ της μικροζυθοποίιας Νύμφη.

Στο σταντ της ΓΓΠΠ, όπου βραβεύθηκε, είπε: «Εγώ θα έπρεπε να σας βραβεύω και όχι εσείς εμένα μετά τα όσα κάνατε το καλοκαίρι».

Έκανε στάση και στο περίπτερο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όπου ο πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ, Σωτήρης Θεοφάνης, του απένειμε τιμητική πλακέτα.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να επισκεφθεί τα περίπτερα των τριών ομάδων της Θεσσαλονίκης. Στο περίπτερο του ΠΑΟΚ τον περίμενε ο θρύλος του συλλόγου και Μεγαλέξανδρος του ελληνικού ποδοσφαίρου Γιώργος Κούδας, ο οποίος του απένειμε τιμητική πλακέτα. «Εύχομαι γρήγορα να γίνει το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Έχετε την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης. Καλή επιτυχία», ευχήθηκε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως θα αναφερθεί στο έργο με περισσότερες λεπτομέρειες το βράδυ, στην ομιλία του από το Βελλίδειο.

Στο περίπτερο του Άρη τον υποδέχθηκε ο ισχυρός άνδρας της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, Θόδωρος Καρυπίδης. Μάλιστα, ο κ. Καρυπίδης τού χάρισε μία μπλούζα της ομάδας που στην πλάτη ανέγραφε: «Prime Minister» («Πρωθυπουργός»). Ενώ στο περίπτερο του Ηρακλή, οι άνθρωποι του συλλόγου δώρισαν μία φανέλα με το όνομά του στην πλάτη και το νούμερο 111, όσα και τα χρόνια από την ίδρυσή της.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου