Friday, 29 March, 2024

Στη φυλακή για τρις συμβόλαιο θανάτου!

Ποινή κάθειρξης 24 ετών επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων και υπάλληλό του για «συμβόλαιο θανάτου» που απέτυχε τρεις φορές.


Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή κάθειρξης 24 ετών σε έναν ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων και 26 ετών στον υπάλληλο του για “συμβόλαιο θανάτου” που απέτυχε τρεις φορές. Ο πρώτος καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία στην παραλίγο δολοφονία του 54χρονου συνεταίρου του ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος, υπήκοος Γεωργίας, κρίθηκε ένοχος  ως εκτελεστής.
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανέναν ελαφρυντικό ενώ αποφάσισε η έφεση τους να μην  ανασταλτικό αποτέλεσμα και έτσι επέστρεψαν στη φυλακή .Στις απολογίες τους, οι δύο άνδρες  αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ο βενζινοπώλης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι μόνο καλό ήθελε να κάνει στον 54χρονο συνεταίρο του και γνωστό του επί πολλά χρόνια, που έπεσε θύμα τριπλής απόπειρας ανθρωποκτονίας , μέσα σε 6 μήνες.
Το θύμα  μπορεί να διεκδικήσει και Όσκαρ…τύχης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 50χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου βενζίνης είχε οικονομικές διαφορές με το συνεταίρο του και σχεδίασε τρεις διαδοχικές απόπειρες δολοφονίας.Τον Αύγουστο 2013  έβαλε τον Γεωργιανό υπάλληλο του να τοποθετήσει χειροβομβίδα,στη μοτοσικλέτα του 54χρονου αλλά  έκρηξη δεν πραγματοποιήθηκε λόγω αστοχίας υλικού. Η δεύτερη χειροβομβίδα εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε από την αστυνομία στο σε πεζοδρόμιο δίπλα στο ίδιο όχημα.
Τον Ιανουάριο του 2014, ο Γεωργιανός υπάλληλος κατ’ εντολή του βενζινοπώλη έστησε καρτέρι στον 54χρονο έξω από το σπίτι του, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και τον πυροβόλησε στο πρόσωπο. Η σφαίρα πέρασε από το μάγουλο προκαλώντας διαμπερές τραύμα. Και η δεύτερη προσπάθεια απέτυχε καθώς το πιστόλι υπέστη εμπλοκή, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους κατηγορούμενους, ύστερα από παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών.

Στη φυλακή για τρις συμβόλαιο θανάτου!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου