Friday, 29 March, 2024

Στη φυλακή η Πισπιρίγκου με κλάματα! «Φοβάμαι για τη ζωή μου» είπε

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου σήμερα το πρωί εν μέσω αποδοκιμασιών.

Η μητέρα που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση μετά τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας έπειτα από σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε ότι είναι επικίνδυνη για τη διάπραξη νέων αδικημάτων και πρέπει να κρατηθεί προσωρινά. Η ίδια αρνείται ότι είναι υπαίτια της δολοφονίας του 9χρονου παιδιού και σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίζεται πως ο θάνατος του οφείλεται πιθανότατα σε ιατρικό λάθος επιρρίπτοντας ευθύνη για την θανατηφόρα ποσότητα κεταμίνης στους γιατρούς που έκαναν ανάνηψη στο παιδί το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022 οπότε και κατέληξε.

Οι δικηγόροι της, Κωνσταντίνος Ζάρδας και Όθων Παπαδόπουλος, είπαν ότι, στο άκουσμα της απόφασης, η 33χρονη ξέσπασε σε κλάματα, ενώ εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις συνθήκες κράτησής της και για την ασφάλειά της.  Όπως είπαν, δήλωσε έκπληκτη, καθώς περίμενε να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. «Δε θα το παραδεχτεί ποτέ. Αρνείται να δεχτεί ότι αφαίρεσε την ζωή των παιδιών της», πρόσθεσε και επεσήμανε ότι ζητά να γίνει έρευνα στο νοσοκομείο για το αν υπάρχει κεταμίνη.

Την ίδια ώρα αναμένονται νέες εξελίξεις, μετά την έρευνα με την μορφή κατεπείγοντος που ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών, για τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας το 2019 και της 6 μηνών Ίριδας το 2021. Οι δύο φάκελοι των δικογραφιών που έχουν σχηματιστεί περνούν στα χέρια δύο εισαγγελέων, υπό την εποπτεία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί αναμένεται να ζητήσουν συγκεκριμένες ενέργειες από τα στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών, έτσι ώστε να αναζητηθούν εκείνα τα στοιχεία που θα μπορέσουν να τεκμηριώσουν εγκληματική ενέργεια-αν και εφόσον υπάρχει-.

Θα κληθούν ουσιαστικά να απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα, αν πρόκειται για δολοφονίες με τι τρόπο πραγματοποιήθηκαν, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις τοξικολογικές τους εξετάσεις δεν προέκυψε να τους χορηγήθηκε κεταμίνη όπως στην Τζωρτζίνα.

Κατεπείγουσα έρευνα της εισαγγελίας για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Την ίδια ώρα αναμένονται νέες εξελίξεις, μετά την έρευνα με την μορφή κατεπείγοντος που ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών, για τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας το 2019 και της 6 μηνών Ίριδας το 2021. Οι δύο φάκελοι των δικογραφιών που έχουν σχηματιστεί περνούν στα χέρια δύο εισαγγελέων, υπό την εποπτεία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. Οι εισαγγελικοί λειτουργοί αναμένεται να ζητήσουν συγκεκριμένες ενέργειες από τα στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών, έτσι ώστε να αναζητηθούν εκείνα τα στοιχεία που θα μπορέσουν να τεκμηριώσουν εγκληματική ενέργεια-αν και εφόσον υπάρχει. Θα κληθούν ουσιαστικά να απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα, αν πρόκειται για δολοφονίες με τι τρόπο πραγματοποιήθηκαν, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις τοξικολογικές τους εξετάσεις δεν προέκυψε να τους χορηγήθηκε κεταμίνη όπως στην Τζωρτζίνα.

Οι Αξιωματικοί αναμένεται να κινηθούν με την ίδια τακτική που ερεύνησαν και τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Έτσι θα ανοίξει ένας νέος κύκλος καταθέσεων γιατρών, νοσηλευτών αλλά και ιατροδικαστών.

Σημειώνεται πως βρισκόμαστε εν αναμονή του πορίσματος της άτυπης επιτροπής των ιατροδικαστών υπό τον κ. Καρακούκη που χειρίζεται την υπόθεση της μικρής Μαλένας, με αρμόδιες πηγές ενημέρωσης να επισημαίνουν στο iefimerida ότι «το συμπέρασμα θα είναι σαφές».

Παράλληλα και αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως «αφού ξεκλείδωσαν τα αίτια θανάτου της Τζωρτζίνας, τότε είναι βέβαιο ότι θα διαλευκανθούν και οι άλλες δύο περιπτώσεις θανάτων».

Ποιοι μπαίνουν στο κάδρο των ερευνών

Όσον αφορά τον Μάνο Δασκαλάκη, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στο κάδρο των ερευνών των αστυνομικών καθώς δεν έχουν κανένα στοιχείο σε βάρος του ούτε κίνητρο, ωστόσο πρόσωπο «κλειδί» θεωρείται η αδερφή της 33χρονης εν διαστάσει συζύγου του και κατηγορουμένης για την δολοφονία της 9χρονης κόρης του. Σημειώνεται ότι από τα στοιχεία που υπάρχουν, οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών, όσο και η δολοφονία της Τζωρτζίνας, έγιναν ενώ εκείνος ήταν απών.

Aποδοκίμασαν ξανά την Πισπιρίγκου στον Κορυδαλλό, θα κρατηθεί σε ειδικό κελί

Εντωμεταξύ λίγο πριν τις 9 σήμερα το πρωί η Ρούλα Πισπιρίγκου μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό.

Και πάλι είχε συγκεντρωθεί κόσμος που την αποδοκίμασε. «Ου να χαθείς να χάνεσαι», «ψόφα», ήταν μόνο μερικά από αυτά που ακούστηκαν να φωνάζουν σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου. Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε ειδικό σχεδιασμό για την…. «ασφαλή» κράτηση της 33χρονης, εξαιτίας της έντονης ανησυχίας που υπάρχει για πιθανές επιθέσεις σε βάρος της από συγκρατούμενες της, λόγω του ειδεχθούς εγκλήματος για το οποίο κατηγορείται. Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές στο iefimerida, «είναι έτοιμος ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, απολύτως «αποστειρωμένος» στην ΣΤ πτέρυγα , εκεί όπου κρατούνται όσοι θεωρείται ότι χρήζουν προστασίας, ενώ παράλληλα θα προαυλίζεται συγκεκριμένες ώρες, μόνη της».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου