Wednesday, 24 April, 2024

Στις φλόγες το ΚΥΤ της Μόριας – Εκκενώθηκε από χιλιάδες μετανάστες

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν η νύχτα στη Μόρια της Λέσβου, όπου μεγάλη φωτιά έκαψε τη μεταναστευτική δομή της Μόριας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφορμή για την εφιαλτική νύχτα αποτέλεσε η γνωστοποίηση του ότι 35 άτομα βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και ότι πρέπει να τεθούν σε απομόνωση μαζί με μέλη των οικογενειών τους αλλά και όσους είχαν χαρακτηρισθεί επαφές τους. Αυτό θα γινόταν σε χώρους αποθήκης λίγο έξω από το ΚΥΤ στο δρόμο προς την Παναγιούδα.
Πληροφορίες που επικαλείται το lesvospost.com κάνουν λόγο για πολλές εστίες φωτιάς μαζί οι οποίες είναι αποτέλεσμα εμπρησμού. Λόγω των ισχυρών ανέμων, η κατάσταση γρήγορα πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Οι εγκαταστάσεις εκκενώθηκαν αμέσως, ενώ χιλιάδες μετανάστες διέφυγαν για να σωθούν στις γύρω περιοχές, με τον κύριο όγκο να κατευθύνεται προς το χωριό της Μόριας.
«Το ΚΥΤ έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Όλα ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα. Έβαζαν φωτιές περιμετρικά του κλειστού ΚΥΤ στη Μόρια. Φαινόταν ότι ήταν κάτι οργανωμένο όπως μας λένε κάτοικοι που μένουν δίπλα στο ΚΥΤ» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Άρης Χατζηκομνηνός.
Σύμφωνα με τον ίδιο «από τη μια είχαμε 12.000 ανθρώπους που βγήκαν και προσπάθησε να τους κρατήσει η αστυνομία στο δρόμο για να μην προχωρήσουν προς τη Μυτιλήνη δεδομένου ότι έχουμε κρούσματα κορονοϊού. Τα 35 άτομα θα έπρεπε να οδηγηθούν σε εγκλεισμό. Αυτό δεν το δέχθηκαν με αποτέλεσμα να μπουν οι φωτιές. Τώρα περιμένουμε να δούμε πού θα στεγαστούν οι άνθρωποι αυτοί. σε καμία περίπτωση όχι μέσα στη Μυτιλήνη. Οι περισσότεροι από τους 12.000 είναι επί της επαρχιακής οδού Μόριας-Παναγιούδας» πρόσθεσε ο κ. Χατζηκομνηνός.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου