Tuesday, 16 April, 2024

Στις 22 Σεπτεμβρίου θα γίνει τελικά ο αγιασμός στα σχολεία;

Στις 22 Σεπτεμβρίου θα γίνει τελικά ο αγιασμός στα σχολεία;

Διαφωνεί ο Δ. Μπράτης

Αλλαγές σχεδιάζονται στο υπουργείο παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες του “e-mesara.gr”, σχετικά με την έναρξη των μαθημάτων στα δημόσια σχολεία α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα όλα δείχνουν ότι το υπουργείο ετοιμάζεται να μεταθέσει την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων από την 11η Σεπτεμβρίου, στις 22 του ίδιου μήνα για πολλούς λόγους.

Κυριότερος η τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που θα γίνουν εμφανέστατες αν τα μαθήματα αρχίσουν στις 11 του μήνα, καθώς δεν έχει εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος αριθμός πιστώσεων προκειμένου να γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών, αλλά και λόγω των εκλογών πιθανόν να υπάρξουν προβλήματα στις προσλήψεις προσωπικού.

Το υπουργείο θα επικαλεστεί τη διακοπή των μαθημάτων λόγω εκλογών, τις άδειες που θα θελήσουν να πάρουν οι εκπαιδευτικοί για να ψηφίσουν κ.α.

Αυτό σημαίνει όμως και καθυστερήσεις στις προσλήψεις αναπληρωτών, καθώς όλα δείχνουν ότι θα πάνε προς το τέλος του μήνα Σεπτεμβρίου…

Το πολιτικό ρίσκο μιας τέτοιας πράξεις, ίσως να τους οδηγήσει να βάλουν νερό στο κρασί τους, έστω και την τελευταία στιγμή!

(ΥΓ: Όλα αυτά βέβαια, εφόσον οι εκλογές  προσδιοριστούν στις 20 Σεπτεμβρίου…)

Ζ. Κ.

Τι λέει ο αιρετός ΚΥΣΠΕ Δ. Μπράτης

Σύμφωνα με το άρθρο 3 του ΠΔ 201/98 τα μαθήματα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ξεκινούν στις 11 του Σεπτέμβρη και λήγουν στις 15 Ιουνίου.
Στο ίδιο άρθρο προβλέπεται ότι το διδακτικό έτος ξεκινά την 1η του Σεπτέμβρη και λήγει στις 21 Ιουνίου.
Καμία αλλαγή των παραπάνω ημερομηνιών δεν προβλέπεται,λόγω εκλογών.Οι εκλογές δεν επηρεάζουν την έναρξη και τη λήξη των μαθημάτων.Αυτό που γίνεται,συνήθως, είναι νακλείνουν τα σχολεία την Παρασκευή και τη Δευτέρα.Επομένως και φέτος οι εκπκοί οφειλουν να είναι στη θέση τους την 1η του Σεπτέμβρη και τα μαθήματα θα αρχίσουν κανονικά στις 11 του Σεπτέμβρίου

http:www.alfavita.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου