Thursday, 28 March, 2024

Στον ανακριτή ο αντιδήμαρχος Ζίτσας που κακοποίησε το γαϊδουράκι

Στον ανακριτή για να απολογηθεί οδηγείται ο αντιδήμαρχος Ζίτσας, ο οποίος φέρεται να κακοποίησε το γάιδαρό του. Ο άνδρας ισχυρίζεται πως δεν είχε καταλάβει

ότι έσερνε το άτυχο ζώο με το αγροτικό του για περίπου ένα χιλιόμετρο ενώ οι αδιανόητες εικόνες που έχουν κάνει τόσο τον γύρο του διαδικτύου, όσο και των ΜΜΕ έχουν οδηγήσει άτομα που δραστηριοποιούνται στην αυτοδιοίκηση να ζητούν την αποπομπή του.

Το περιστατικό συνέβη στο Γραμμένο Ιωαννίνων και ο αντιδήμαρχος συνελήφθη κατόπιν καταγγελιών κατοίκων που αντίκρισαν τον δρόμο πλημμυρισμένο με αίματα από το άτυχο γαϊδουράκι. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιδήμαρχος ανέφερε πως «ο γάιδαρος είναι μια χαρά δεν έπαθε τίποτα και απομακρύνθηκε σε παρακείμενο κτήμα». Πληροφορίες αναφέρουν πως ο αντιδήμαρχος ισχυρίστηκε πως έγινε ατύχημα και δεν κακοποίησε το ζώο, το οποίο, όπως είπε, έσερνε χωρίς να το αντιληφθεί. Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια κατοίκων του Γραμμένου οι οποίοι είδαν τον δρόμο στο χωριό τους να πλημμυρίζει από αίματα. Η εικόνα στον δρόμο αρκετές ώρες μετά μαρτυρά όλα όσα υπέστη το ζώο, η τύχη του οποίου αγνοείται.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Ιωαννίνων, Ευαγγελία Κρουστάλη μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» σχετικά με το τραγικό γεγονός. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος είναι κτηνοτρόφος και έχει στην κατοχή του πάρα πολλά ζώα, τα οποία μάλιστα βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Σχετικά με το ζώο που έσερνε ο αντιδήμαρχος, η πρόεδρος είπε πως δεν είναι ακόμη βέβαιο εάν ζει: «Ζήτησα από την αστυνομία να πάμε να εξετάσουμε και με δικό μας γιατρό το ζώο» δήλωσε η ίδια και συμπλήρωσε πως εις βάρος του αντιδημάρχου έχουν γίνει καταγγελίες για κακοποίηση ζώων και μόλυνση του περιβάλλοντος, καθώς πέταγε τα υπολείμματα των ζώων όπου έβρισκε».

Ζητούν την αποπομπή του αντιδημάρχου

Με αφορμή το περιστατικό η δημοτική παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» του δήμου Ζίτσας σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δηλώνουμε συγκλονισμένοι από τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την βάναυση συμπεριφορά Αντιδημάρχου του Δήμου Ζίτσας σε ζώο στην περιοχή των Γραμμενοχωρίων. Δεν μπορούμε ούτε καν να διανοηθούμε ότι έσερνε το ζωντανό (γάιδαρο) με το αγροτικό του αυτοκίνητο βασανίζοντας το απίστευτα γεμίζοντας τον δρόμο με αίματα από το βασανισμένο ζώο. Εκφράζουμε την οργή μας και την αγανάκτηση γι αυτή την θηριωδία. Συγχαίρουμε τους κατοίκους της Τ.Κ Γραμμένου και τα ΜΜΕ του Νομού μας για την δημοσιοποίηση του θέματος και την ευαισθητοποίηση τους. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητες.

Απαιτούμε άμεσα:

Την περίθαλψη του ζώου από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την πλήρη ενημέρωση για την τύχη του.

Από το Δήμαρχο Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκο την άμεση αποπομπή του συγκεκριμένου αυτοδιοικητικού «ανθρώπου» από την θέση του Αντιδημάρχου Ζίτσας.

Από τα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης και τoν κ. Δημάρχο την διαγραφή του από την Δημοτική τους ομάδα.

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να πράξει τα δέοντα για την αποπομπή του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας και βέβαια

Από τη δικαιοσύνη την άμεση παρέμβαση.

Σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε κωλυσιεργία για τις συνέπειες της παραπάνω θηριωδίας τόσο από την Δημοτική αρχή και τον κ. Δήμαρχο, αλλά και από όλους τους αρμόδιους φορείς, θεωρείται προσπάθεια συγκάλυψης της αποτρόπαιας πράξης και τους καθιστά συμμέτοχους.

Ο τόπος μας αξίζει μια καλύτερη τύχη με Ανθρώπους στη διοίκηση του Δήμου».

airetos.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου