Saturday, 20 April, 2024

Στον ανακριτή ο 47χρονος «ψευτογιατρός»

Σε συμπληρωματική απολογία κάλεσε ο 1ος ανακριτής τον 47χρονο ψευτογιατρό που κατηγορείται ότι χορηγούσε σκευάσματα από βότανα

και άλλες ουσίες σε καρκινοπαθείς, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μετά από έρευνα έξι μηνών στη δικογραφία εκτός από τις αρχικές 3 περιπτώσεις ασθενών που κατέληξαν (δύο ανήλικοι και ένας ηλικιωμένος ασθενής) έχουν προστεθεί και άλλες καταγγελίες για τη δράση του «ψευτογιατρού» από συγγενείς ασθενών που απεβίωσαν αλλά και από καρκινοπαθείς που εμπιστεύτηκαν την τύχη τους στις ανορθόδοξες θεραπείες του 47χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο της ανάκρισης έχουν μπει συνολικά 12 περιπτώσεις θανάτων και ακόμα 14 περιπτώσεις ασθενών που έλαβαν τα σκευάσματα του μαϊμού-γιατρού, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί εάν όλες αυτές οι περιπτώσεις έχουν αποτυπωθεί στο διευρυμένο κατηγορητήριο.

Ο 47χρονος ψευτογιατρός, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 16 Ιουνίου 2020 και παραμένει προφυλακισμένος οδηγήθηκε στο γραφείο του ανακριτή για να λάβει γνώση της δικογραφίας, όπου θα περιγράφονται επακριβώς όλα τα νέα επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον του. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις 11 Ιανουαρίου 2021, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε καταφέρει να ξεγελάσει ακόμα και γιατρούς κλινικών και διαγνωστικών κέντρων παριστάνοντας τον διακεκριμένο επιστήμονα από την Ελβετία, στην πρώτη του απολογία είχε δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος». Ο ψευτογιατρός παραδεχθεί εν μέρει την κατηγορία της απάτης, αλλά είχε αρνηθεί ότι ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών και είχε υποστηρίξει ότι δεν αμειβόταν για τις υπηρεσίες του, αλλά έπαιρνε χρήματα μόνο για το κόστος των βοτάνων.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου