Thursday, 28 March, 2024

Στον εισαγγελέα οι αυτοαποκαλούμενοι «θεματοφύλακες Συντάγματος»

Σε εφαρμογή μπήκε από σήμερα η νομοθεσία που προβλέπει αυστηρές ποινές στους γονείς που κρατούν τα παιδιά τους μακριά από τα σχολεία επειδή διαφωνούν με τα μέτρα για τον κορωνοιό και δυστυχώς δεν είναι και λίγοι. 

Στο μεταξύ, αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη έρχονται πλέον η μια μετά την άλλη ομάδες κατά του εμβολιασμού. Στροφή 180 μοιρών πραγματοποιούν οι περιβόητοι Θεματοφύλακες του Συντάγματος, που βρέθηκαν το πρωί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Θεσσαλονίκης.

Οι τέσσερις “αρνητές”-που αυτοαποκαλούνται Συνταγματική Αστυνομία, είχαν μπουκάρει σε διαγνωστικό κέντρο της πόλης και είχαν διακόψει τη διενέργεια rapid test για να ελέγξουν την άδεια λειτουργίας.  Τώρα κατηγορούνται για αντιποίηση αρχής, Φθορά Ξένης Ιδιοκτησίας, Παράνομη Βιντεοσκόπηση και παραβίαση των Μέτρων κατά κορωνοϊού. Όπως περιγράφει ο Ιδιοκτήτης του Διαγνωστικού Κέντρου, Κωνσταντίνος Κουντουρίδης, εισέβαλαν 4 άτομα , τρεις άνδρες και μια γυναίκα, χωρίς μάσκες. «Τους ζητήσαμε να βάλουν μάσκες-αρνήθηκαν-είπαν ότι είναι η Αστυνομία, αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκες ή να περάσουν έξω». Η δίκη αναβλήθηκε για τις 20 Ιανουαρίου. 

«Όχι εγώ, εγώ έχω κάνει την ιερή δήλωση άλλωστε, δεν μπορούν να με κάνουν να κλειστώ στο σπίτι, διότι στο σπίτι κλείνεστε μόνο εσείς Έλληνες που δεν ξέρετε πως, πως πραγματικά να κινηθείτε και γι’ αυτό είμαι εδώ να σας ξυπνήσω όσο μπορώ» έλεγε η Ελευθερία Μπριλάκη, Μέλος των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», μία εκ των κατηγορουμένων πριν από λίγους μήνες καλώντας  τους πολίτες να μην εμβολιάζονται και να μην ακολουθούν τα μέτρα προστασίας. 

Σήμερα το πρωί, αποποιήθηκε την συνταγματική αστυνομία,  τις ταυτότητες,  τα όπλα.

«Φυσικά, είμαστε και με το άρθρο 120 αλλά όχι σε σώμα, κόμμα, κίνημα, σωματείο. Πουθενά» δηλώνει, σε πλήρη αντίθεση με όσα κραύγαζε λίγες βδομάδες πριν. Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθεί και η Αγγλίδα που φέρεται να διατηρούσε το περιβόητο υπουργείο Θεραπειών στην Άραχωβα που διαφήμιζαν οι Θεματοφύλακες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές εξετάζουν το μέτρο της διοικητής απέλασης-για την 49χρονη κατηγορούμενη. Πολλοί αρνητές πάντως δεν φαίνεται να πτοούνται ούτε και με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση όπως οι γονείς που δεν πάνε τα παιδιά τους σχολείο. «Θα συνεχίσω να μην την στέλνω σχολείο, δεν είναι μία απόφαση που θα την αλλάξω για κανένα πρόστιμο, για καμία ποινή φυλάκισης. Δεν θέλω καθόλου να υποβάλλω το παιδί μου σε μια τέτοια διαδικασία, να αγχώνεται για να βάζει – βγάζει μάσκα.Όσο καιρός πάρει να βγούμε απ’ όλο αυτό, θα επιμείνω στην απόφασή μου» δηλώνει μητέρα, αρνήτρια.

Μόνο στην Κεντρική Μακεδονία 70 γονείς δεν πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο..

«Τριάντα- πέντε μαθητές σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην περιφερειακή ενότητα λάτρισσας βρίσκονται εκτός του φυσικού τους χώρου» Αναφέρει ο Δημήτρης Παπαποστόλου, Πρόεδρος Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λάρισας. Σύμφωνα με τροπολογία που πέρασε στη Βουλή, οι αρνητές γονείς κινδυνεύουν πλέον με φυλάκιση 2 ετών-και χρηματική ποινή. Στις δικαστικές αρχές έχουν φτάσει και πολλές περιπτώσεις ιερέων που διασπείρουν ψέματα και επηρεάζουν τους πιστούς να μην εμβολιάζονται. Με σκληρή γλώσσα ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κατήγγειλε όλους αυτούς τους ιερείς πως επενδύουν στον θάνατο αθώων συνανθρώπων τους. Ο σεβασμιότατος Χρυσόστομος μάλιστα τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού-σε όλους. 

Πηγή: skai.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου