Thursday, 28 March, 2024

Στους 19 οι νεκροί υγειονομικοί – Κατέληξε 42χρονος στην Αλεξανδρούπολη

Ένας 42χρονος εργαζόμενος του ΕΚΑΒ Ξάνθης που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης διασωληνωμένος, λόγω κορονοϊού, κατέληξε την Πέμπτη.

Πρόκειται για τον 19ο θάνατο μεταξύ εργαζομένων στον τομέα της Υγείας, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, στους 14 ανέρχονται οι υγειονομικοί που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι λόγω της Covid-19.
«Άλλος ένας υγειονομικός θύμα της πανδημίας. Ο 19ος στη σειρά. Μας έγινε γνωστό σήμερα ότι τη μάχη για τη ζωή έχασε την Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, συνάδελφός μας διοικητικός υπάλληλος του ΕΚΑΒ που υπηρετούσε στο ΕΚΑΒ Ξάνθης. Νοσηλευόταν το τελευταίο δεκαήμερο στην ΜΕΘ-COVID του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Ήταν μόλις 42 ετών. Έπασχε από υποκείμενα νοσήματα αλλά τι σημασία έχει. Από τα υποκείμενα δεν κινδύνευε η ζωή του. Από το κορωνοϊό κατέληξε. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους συναδέλφους του στο ΕΚΑΒ Ξάνθης», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.
«Είναι το 19ο θύμα του υγειονομικού πολέμου χωρίς ακόμη να έχουμε την έμπρακτη αναγνώριση από την πολιτεία. Φωνάζουμε προς πάσα κατεύθυνση να χαρακτηριστούν οι απώλειες των υγειονομικών κατά την διάρκεια της πανδημίας εργατικά ατυχήματα. Τίποτα ακόμη. Η οικογένειες είναι σε απόγνωση. Πολλές ζούσαν μόνο από τον μισθό των εκλιπόντων συναδέλφων. 14 συνάδελφοι ακόμη βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου