Friday, 19 April, 2024

Στο… άγνωστο οι καταγγελίες για το σκάνδαλο Telegram! «Δεν απαντούν στα θύματα»

Στο… άγνωστο παραμένει η τύχη και η εξέλιξη εκατοντάδων καταγγελιών οι οποίες προσκομίστηκαν στις αρμόδιες αρχές με στόχο να εντοπιστούν οι θύτες του μεγαλύτερου sextortion σκανδάλου στην Ελλάδα.

Δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην καμάρα, στη Θεσσαλονίκη, ώστε να διαμαρτυρηθούν και παράλληλα να στείλουν μήνυμα συμπαράστασης στις κοπέλες θύματα της φαινομενικά ψηφιακής -για το σκάνδαλο Telegram-, αλλά και ρεαλιστικής έμφυλης βίας.

Ενδεικτικό του «κενού» στην πορεία των ερευνών αποτελούν οι δηλώσεις της Ηλέκτρας Αγγελετοπούλου, η οποία είναι φίλη θύματος και ανέφερε, ότι, παρά την αρχική κινητοποίηση των Αρχών, πλέον ο φάκελος δείχνει πως έχει μπει στο… αρχείο.

«Το ζήτημα πήρε έκταση τον Οκτώβριο μετά από καταγγελία στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης καθώς υπήρχε και υλικό από ανήλικα. Έχουν περάσει μήνες και οι αρχές δεν επικοινώνησαν μαζί μας. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε ώστε να το μάθουν περισσότερα άτομα, αλλά παράλληλα πρέπει και η πολιτεία να κάνει τη δουλειά της» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Μιλάμε για 15.000 εν δυνάμει δράστες»

Ο νομικός σύμβουλος, Φώτης Γροντάς δήλωσε από την πλευρά του ότι σε αυτό το σκάνδαλο υπάρχουν τουλάχιστον 15.000 εν δυνάμει δράστες, όμως παρά το γεγονός ότι πολλές κοπέλες έχουν απευθυνθεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δεν έχουν λάβει ξεκάθαρες απαντήσεις.

«Τα θύματα είναι σε τραγική έως κρίσιμη η κατάσταση, βλέπουν ψυχολόγο, πολλές δεν έχουν την δυνατότητα να εκπροσωπηθούν από δικηγόρο γι’αυτό κι εγώ, προσφέρθηκα να αναλάβω αυτές τις υποθέσεις αφιλοκερδώς» τόνισε και αποκάλυψε παράλληλα το αληθινό μέγεθος της κατάστασης, κάνοντας λόγο για την κορυφή του παγόβουνου.

…έχει διαρρεύσει υλικό τους, σαφέστατα εν αγνοία τους, όταν δέχονται πολλαπλά αιτήματα φιλίας στα social media από αγνώστους… διαβάστε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου