Thursday, 28 March, 2024

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για αποζημιώσεις, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσφεύγουν διεκδικώντας αποζημιώσεις, περισσότεροι από 1.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

που βρίσκονταν σε αναστολή εργασίας και επέστρεψαν την 1η Ιανουαρίου στα νοσοκομεία, έπειτα από την απόφαση του Γ´ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που έκρινε παράνομη και αντισυνταγματική την παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων σε δομές υγείας, από τις 14/4 έως τις 31/12 του 2022.

Οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού καλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταδικάσει την ελληνική κυβέρνηση για τις αναστολές εργασίας, κάνοντας λόγο για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους στην εργασία και την επιβίωση.

«Προσφύγαμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περισσότεροι από 1.000 υγειονομικοί και περιμένουμε τη δικαίωσή μας και από εκεί. Θα είναι καταπέλτης για τα ελληνικά δεδομένα εφόσον δικαιωθούμε. Έχουμε υπόψιν μας ότι σε όλες τις χώρες της ΕΕ η αναστολή των υποχρεωτικοτήτων έχει σταματήσει εδώ και πάρα πολλούς μήνες», αναφέρει στο ThessToday.gr ο μοριακός βιολόγος και γενετιστής, Αθανάσιος Καλογερίδης.

Ο ίδιος σημειώνει πως οι υγειονομικοί έστειλαν τα απαραίτητα έγγραφα στις 31 Δεκεμβρίου και πως αν δικαιωθούν, διεκδικούν αποζημιώσεις που μπορεί να φτάσουν από 20.000 ως 100.000 ευρώ το άτομο. «Με βάση τον ΠΟΥ η χρήση τέτοιου είδους καταστάσεων ήταν η έσχατη λύση και έπρεπε να ελέγχεται κάθε ένα με ενάμιση μήνα το κατά πόσο πρέπει να συνεχίζεται. Αλλά η κυβέρνηση το πήρε και το έκανε ”καραμέλα”. Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταδικάσει την Ελλάδα για όλα αυτά που έκανε, τα οποια ήταν ακραία. Ζητούμε από εκεί την ανάλογη αποζημίωση για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουμε υποστεί. Το να γυρίσουμε πίσω σαφέστατα ήταν αυτό που θέλαμε για βιοποριστικούς λόγους, αλλά η καταστροφή που έγινε σε ηθικό επίπεδο είναι πολύ μεγάλη». «Δεν μας άφησαν καμία άλλη επιλογή πέρα από το να εμβολιαστούμε ή να πεθάνουμε από την πείνα»

Οι ίδιοι ζητούν παράλληλα να αποζημιωθούν όχι μόνο από τις 14/4 «αλλά ουσιαστικά ακόμη και από την 1/9, καθώς επίσης και εκεί όπως φαίνεται τελικά, η κυβέρνηση δεν είχε δεδομένα για τη μετά Δέλτα εποχή, ώστε να μπορέσει να στηρίξει το αφήγημά της», σύμφωνα με τον κ. Καλογερίδη… δείτε εδώ 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου