Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Στο Ναύπλιο, για την επέτειο της δολοφονίας του Ι. Καποδίστρια, κλιμάκιο του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου «Ελληνοκρατείν»

Την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020, κλιμάκιο του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου-«Ελληνοκρατείν» με επί κεφαλής τον πρόεδρο Αστέριο Χάμο

μετέβη στο Αίγιο για προγραμματισμένη συνάντηση με τον πανάξιο Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιο. Επισκεφθήκαμε με χαρά, σεβασμό και ευγνωμοσύνη τον πολιό ιεράρχη, διότι η γεραρά του στάση και τα αγιοπνευματικά του κηρύγματα ευφραίνουν τους Ορθοδόξους και καταισχύνουν τους αντιχρίστους και μισέλληνες σκοταδιστές. Θελήσαμε να του εκφράσουμε την ολόθυμη και ολόψυχη στήριξή μας για τις χυδαίες επιθέσεις που δέχεται, διότι μεταξύ άλλων είχε την παρρησία να προβεί στον εκκλησιαστικώς επιβεβλημένο, εγκυρότατο αφορισμό των διωκτών του Χριστού και της Εκκλησίας Του: Κούλη Μητσοτάκη, Νίκης (αγρού του) Κεραμέως και Νίκου Χαρδαλιά (σκορδαλιά) τον παρελθόντα Μάιο.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ευαγές ίδρυμα «Χάνι της Βοστίτσας», όπερ βρίσκεται παρά τω Ιερώ Ναώ Αγίου Νεκταρίου στο Αίγιο (οδ. Κωνσταντινουπόλεως, αρ. 61), ένθα ησυχάζει ο γέρων επίσκοπος, ο οποίος δεν παύει να δέεται υπέρ της του κόσμου σωτηρίας, αφ’ ότου, προς τιμήν του, παρητήθη των μητροπολιτικών καθηκόντων όταν αισθάνθηκε ότι λόγω γήρατος δεν θα μπορούσε να ασκεί τα καθήκοντά του εις το ακέραιον. Επί μίαν και ημίσειαν ώραν ακούσαμε τους λόγους παραμυθίας τους σεβασμιωτάτου. Ο φλογερός αρχιερέας συνεχάρη τα μέλη του Συνδέσμου για τον ζήλο και την δράση τους. Τόνισε ότι χρειάζεται θερμή, αδιάλειπτος προσευχή, νυχθημερόν, από όλους τους Χριστιανούς, ώστε να ανατραπεί η τωρινή κατάσταση, που βαίνει από το κακό στο χειρότερο. Προσέθεσε δε ότι έχει βάσιμη ελπίδα ακριβώς στην προσευχή και στην μυστηριακή ζωή, που μάς ενώνουν με τον Τριαδικό Θεό και μας στηρίζουν στον αγώνα μας. Μάς παρηγόρησε διαβεβαιώνοντάς μας ότι ο διάδοχος και πνευματικό τέκνο του στην Μητρόπολη Καλαβρύτων κ.κ. Ιερώνυμος είναι άξιος ποιμενάρχης.


Εν συνεχεία, καυτηρίασε την αποστασία των πολιτικών, που ξεπέρασαν κάθε όριο προδοσίας, αλλά και όσων εκκλησιαστικών ταγών απεμπόλησαν την Πίστη και την Θεία Χάρη με τα καμώματά τους. «Όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Αρχιεπίσκοπος και άλλοι επίσκοποι και ιερείς λένε στον κόσμο να φοράει μάσκες μέσα στην εκκλησία, τί περιμένεις»; αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά. Ειδικά για το θέμα των προσωπίδων-φιμώτρων σημείωσε ότι είναι μεγάλη αμαρτία και βλασφημία να τις φέρουν οι Χριστιανοί εντός των Ιερών Ναών, όπου τα πάντα είναι καθαγιασμένα. Δεν πρέπει ποτέ, κανείς ιερωμένος να προτρέπει τους πιστούς να μασκοφορούν. Αλλά και εκτός Εκκλησίας, κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να πειθαναγκάζεται, δήθεν για το «καλό» του. Ειδικά, οι Χριστιανοί, που μας ελευθέρωσε από την δουλεία στον Βελίαρ ο Χριστός, είναι απαράδεκτο να εξαναγκαζόμαστε να φοράμε προσωπεία ή να κάνουμε οτιδήποτε παρά την θέλησή μας, δια της βίας και του φόβου.
Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη θαρραλέοι, που δεν φιμώνονται. Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος εξήρε αίφνης την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ και τον εκδότη της Γεώργιο Γρηγ. Μιχαλόπουλο, που δίνει βήμα στις χριστιανικές, πατριωτικές φωνές.
Στις ερωτήσεις μας α) αν υπάρχει αμφιβολία για τον διάλογο Κούλη-Χαρδαλιά, όπου υβρίζεται ο Χριστός και οι Χριστιανοί, δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος πως οι δύο αφορισμένοι σιωπούν ενόχως, αφού δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαψεύσουν το ότι εκφράστηκαν έτσι. Η δε ετέρα αφορισμένη Κεραμέως ουδέποτε ανεκάλεσε την από του βήματος της Βουλής εκστομισθείσα βλασφημία της κατά της Θείας Κοινωνίας, ότι δήθεν μεταδίδει ασθένειες· β) αν μπορεί ν’ αφορίσει και άλλους πολιτικούς ή τον αρχιεπίσκοπο, είπε πως αυτό είναι εκκλησιαστικώς δυνατόν και θεσμοθετημένο, αλλά ο ίδιος περιμένει και από άλλους επισκόπους, σχολάζοντες ή μη, να κάνουν το χρέος τους, μήπως και έλθουν εις μετάνοιαν οι εκκλησιομάχοι εκατέρας κατηγορίας.
Αναχωρήσαμε από την επίσκεψη στον Γέροντα Μητροπολίτη Αμβρόσιο γεμάτοι θάρρος και αισιοδοξία. Υπάρχουν αγιασμένες ψυχές που έχουν την εμπιστοσύνη τους δοσμένη στον Πανάγαθο Θεό. Ο σεβασμιώτατος μας εδώρισε ως ευλογία από ένα αντίγραφο της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Τρυπητής, πολιούχου του Αιγίου, ένα εγχειρίδιο με τους Χαιρετισμούς προς την Υπεραγία Θεοτόκο και ένα αντίτυπο από το αξιολογότατο πόνημά του «Κορωνοϊός: ένα δαιμονικό σχέδιο για την διάλυση της κοινωνίας».
Προηγουμένως, είχαμε μεταβεί στην πρώτη πρωτεύουσα του νέου ελληνικού κράτους, το Ναύπλιο, επί τη 189η επετείω από την δολοφονία του αειμνήστου Ιωάννου Καποδιστρίου. Ήταν ένα προσκύνημα στην μνήμη του γενναίου, ανιδιοτελούς, πιστού Ορθοδόξου Χριστιανού Κυβερνήτου, που στερήθηκε κρίμασιν οις οίδε Κύριος τόσο πρόωρα το Γένος. Προσήλθαμε προσκυνητές, για να δεηθούμε εις μνήμην του, στον Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνος, όπου εκκλησιαζόταν και θα μετέβαινε, όπως κάθε ημέρα για να λειτουργηθεί όταν τον πυροβόλησαν. Καταθέσαμε ταπεινά στεφάνι και στον ανδριάντα του στην κεντρική πλατεία του Ναυπλίου. Ξεναγός και οικοδεσπότης ήταν ο αειθαλής αρχηγός του θρυλικού Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος (ΕΝ.Ε.Κ.) και μαχητικώς δημοσιογραφών Πολύδωρος Δάκογλου. Ο πανάξιος συναγωνιστής και πρωτεργάτης του εθνικισμού μας έδωσε πληροφορίες για ζωή και τις τελευταίες στιγμές του αειμνήστου Κυβερνήτη.
Είθε να μας αξιώσει ο Θεός να αναδειχθεί εκ νέου τέτοιος θεοφοβούμενος και ευεργετικός προς το Έθνος, στιβαρός, ικανός και έμπλεως αυτοθυσίας Ηγέτης.
ΟΤΑΝ ΤΟ ΡΑΣΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΑΙΑ, ΤΟΤΕ Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟ.
ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΖΗΣ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ.
ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, Η ΠΙΟ ΤΡΑΝΗ ΑΞΙΑ.
Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος (Π.Ε.Σ.)-«Ελληνοκρατείν»
ellinokratein.blogspot.gr
facebook.com/ellinokratein2

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου