Thursday, 28 March, 2024

Στο νοσοκομείο με μυοκαρδίτιδα 22χρονη μητέρα, μια ημέρα μετά το εμβόλιο

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε μια 22χρονη μητέρα στην Κοζάνη η οποία παρουσίασε μυοκαρδίτιδα μια ημέρα μετά τον εμβολιασμό της με τη δεύτερη δόση της Pfizer.

Η νεαρή γυναίκα δεν είχε κανένα σύμπτωμα μετά την πρώτη δόση, ωστόσο μια ημέρα μετά την δεύτερη, παρουσίασε ρίγος, πόνο στην πλάτη και δύσπνοια όπως περιγράφει ο σύζυγός της Κωνσταντίνος Χατζηανέστης, μιλώντας στο Kozanimedia.

Η γυναίκα νοσηλεύεται στο Καρδιολογική Κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης από τα Χριστούγεννα: «Η σύζυγός μου στην πρώτη δόση δεν είχε κανένα σύμπτωμα, αλλά μετά τη δεύτερη δόση και την επόμενη ημέρα του εμβολιασμού άρχισε να νιώθει ρίγος, πόνο στην πλάτη και δύσπνοια. Μεταβήκαμε στο Μαμάτσειο με τη διάγνωση να είναι μυοκαρδίτιδα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Καρδιολογικής για την προσοχή και τη φροντίδα τους» περιέγραψε ο σύζυγός της.

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Μαμάτσειου Στέλιος Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο Kozanimedia δήλωσε ότι οι γιατροί δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν αν η μυοκαρδίτιδα προκλήθηκε από τον εμβολιασμό: «Υπάρχει περιστατικό μυοκαρδίτιδας σε νέα γυναίκα, η οποία είχε κάνει το εμβόλιο, αλλά εμείς δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε πως το περιστατικό συνδέεται με τον εμβολιασμό. Τηρώντας το σχετικό πρωτόκολλο, συμπληρώνουμε την κίτρινη κάρτα και την έχουμε ήδη αποστείλει σχετικά» δήλωσε ο διευθυντής και πρόσθεσε ότι η 22χρονη αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στο σπίτι της. Ο ίδιος σημείωσε ότι τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας είναι σπάνιο φαινόμενο και  κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου