Thursday, 28 March, 2024

Στο πλευρό των νέων της Ελλάδας το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Ι. Σαββίδη

Με την υποστήριξη του «Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη» πραγματοποιήθηκε το “Hellenic Youth in Action”.Με τη δυναμική παρουσία 350 Ελλήνων νεολαίων από 20 διαφορικές χώρες και την ευγενική υποστήριξη του «Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη», ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το φόρουμ των απανταχού νέων Ελλήνων “Hellenic Youth in Action”, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυριακή 1 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας των εργασιών του Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους εκπροσώπων της Πολιτείας, θεσμικών φορέων και της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και μελών των 9 παγκόσμιων ελληνικών οργανώσεων Νεολαίας που το συνδιοργάνωσαν, παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες των οργανώσεων και παράλληλα αναδείχθηκαν στοχευμένοι τρόποι συνεργασίας μεταξύ των Ελλήνων νεολαίων και του ομογενειακού ελληνισμού ευρύτερα με την ιστορική τους πατρίδα.

Με τη λήξη των εργασιών της πρώτης ημέρας, 500 νεολαίοι από όλες τις ηπείρους χόρεψαν, στο Σύνταγμα, το «Χορό Φιλίας», σχηματίζοντας μία συμβολική σπείρα, που αγκάλιασε το σήμερα με το χθες και το αύριο.

Τη δεύτερη ημέρα του “Hellenic Youth in Action”, την Κυριακή 1η Απριλίου, όλοι οι συμμετέχοντες, στο πλαίσιο της εκστρατείας #bringthemarbleshome, ένωσαν τις φωνές τους, στέλνοντας σε όλο τον Κόσμο το μήνυμα:

«Είναι ώρα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους» με ταυτόχρονη ανάγνωση ψηφίσματος με αποδέκτες το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου και το Βρετανικό Μουσείο.

Το «Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη» συγχαίρει τις 9 παγκόσμιες ελληνικές οργανώσεων Νεολαίας για την απόλυτη επιτυχία του Φόρουμ και δεσμεύεται πως θα εξακολουθήσει να στέκεται δίπλα σε δράσεις και οργανώσεις που κύριο στόχο έχουν την διαφύλαξη και ανάπτυξη των αξιών του Ελληνισμού.

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη:

Ιδρύθηκε το 2000 και υλοποιεί πλήθος φιλανθρωπικών έργων και διαχειρίζεται ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων, συμβάλλοντας ενεργά στην πρόοδο και την ανάπτυξη σε σημαντικούς τομείς όπως η εκπαίδευση, οι επιστήμες, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και η κοινωνική ευημερία των πολιτών. Το συνολικό ποσό των φιλανθρωπικών προσφορών ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρώ ετησίως.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος και υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, στις 2 – 4 Οκτωβρίου 2015, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε η 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας, στην οποία συμμετείχαν 500 νέοι Πόντιοι από όλο τον κόσμο.

Στις 20 Μαΐου 2016 το Ίδρυμα υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του οποίου το Ίδρυμα υποστήριξε τη διεξαγωγή της Πρώτης Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας το 2016 και της δεύτερης το 2018.

Πηγή: sdna.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου