Friday, 19 April, 2024

Στο «σκαμνί» νεαρός που πήγε να καθαρίσει το όπλο του και εκπυρσοκρότησε

Την ίδια του τη μητέρα επιχείρησε να σκοτώσει με αεροβόλο πριν από τρία χρόνια ένας νεαρός Ροδίτης, ο οποίος θα καθίσει στις 2 Νοεμβρίου στο «σκαμνί»

του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.
Το περιστατικό είχε συμβεί το απόγευμα της 19ης Οκτωβρίου 2017, στο σπίτι όπου διέμενε ο 31χρονος με την 51χρονη μητέρα του στη Ρόδο. Τότε, ο νεαρός κατηγορούμενος αντιμετώπιζε προβλήματα εξάρτησης και η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας είχαν αποφασίσει να παρακολουθήσει πρόγραμμα σε ειδικό κέντρο. Μάλιστα, του είχαν επιβάλει περιοριστικούς όρους, οι οποίοι βρίσκονται σε ισχύ ως σήμερα.
Όλα έγιναν όταν ο κατηγορούμενος βρισκόταν στο δωμάτιό του και είχε με τη μητέρα του συζήτηση σχετικά με ένα ταξίδι που επρόκειτο να κάνει με την κοπέλα του και φίλους του, η οποία κατέληξε σε διαφωνία. Η 51χρονη του ζήτησε να μην πάει στο ταξίδι, καθώς φοβόταν ότι υπήρχε πιθανότητα να αρχίσει και πάλι να πίνει αλκοόλ, καθώς είχε πρόβλημα αλκοολισμού.
Τελειώνοντας τη συζήτηση, η 51χρονη κινήθηκε να βγει έξω από το δωμάτιο και ο 31χρονος έπιασε το αεροβόλο όπλο που κατέχει νόμιμα (είναι και μέλος συλλόγου) για να το καθαρίσει, πιστεύοντας ότι δεν έχει μέσα βλήμα.
Εξοστρακίστηκε το σκάγι
Όπως είπε ο ίδιος, σύμφωνα με τη «Ροδιακή», καθώς πάτησε τη σκανδάλη, το όπλο εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα ένα ξεχασμένο σκάγι να χτυπήσει την ντουλάπα του δωματίου του και κατόπιν να εξοστρακιστεί χτυπώντας τη μητέρα του. Ο 31χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να πυροβολήσει τη μητέρα του και τόνισε πως εκείνος ήταν που κάλεσε το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε η 51χρονη στο νοσοκομείο.
Μάλιστα, επεσήμανε ότι είναι αγαπημένοι ως οικογένεια, με τη μητέρα του έχουν άριστες σχέσεις και πως το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι αυτό του αλκοολισμού. Για τον λόγο αυτόν, ο συνήγορός του ζήτησε να ενταχθεί στο πρόγραμμα Ανώνυμων Αλκοολικών, αίτημα που έγινε δεκτό με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, ενώ του επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου