Friday, 19 April, 2024

Συγγνώμη Αυγενάκη μετά τη θύελλα αντιδράσεων, για την απουσία ράμπας σε εγκαίνια

Συγγνώμη για την «μη πρόνοια πρόσβασης» του Προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής σε εξέδρα που στήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης στην Κρήτη

ζήτησε ο υφυπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μετά τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσαν οι φωτογραφιες από την εκδήλωση.

Συγκεκριμένα, η παράβλεψη των διοργανωτών στα εγκαίνια αθλητικών εγκαταστάσεων στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο της Κρήτης, ώστε να υπάρξει ειδικά ράμπα και να βρεθεί στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα της εκδήλωσης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης προκάλεσε αντιδράσεις. Στις εικόνες εμφανίζονται επίσημοι και ιερείς πάνω στην εξέδρα όπου πραγματοποιείται ο αγιασμός και από κάτω, μη έχοντας τη δυνατότητα να ανέβει με το αμαξίδιό του, ο Γιώργος Καπελάκης.

Το συγκεκριμένο γεγονός ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ιδιαίτερα στα social media, με τον κ. Αυγενάκη να παίρνει θέση στο θέμα, εκφράζοντας δημόσια τη συγγνώμη του αλλά και τη δέσμευση πως δεν θα υπάρξουν ανάλογες εικόνες στο μέλλον.

Η εικόνα προκάλεσε και πολιτικές αντιδράσεις, όπως έγραψε ο Νάσος Ηλιόπουλος:

@n_iliopoulos, Εικόνα ντροπής. Ο κ. Αυγενάκης προφανώς δεν έχει κανένα άγχος για τα ζητήματα προσβασιμότητας. Θα μπορούσε τουλάχιστον να μην προσβάλει με αυτό τον βίαιο τρόπο έναν συμπολίτη μας. Θεσμική υποχρέωση όλων μας η μηδενική ανοχή σε πρακτικές αποκλεισμού.

Το μήνυμα του Λευτέρη Αυγενάκη

«Ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί! Τέτοια εικόνα, όπως η μη πρόνοια πρόσβασης του Προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής- Hellenic Paralympic Committee, Γιώργου Καπελλάκη, στην πρόχειρη εξέδρα για τον αγιασμό των εγκαταστάσεων Karteros Beach Sports Center, τέτοια παράλειψη δεν θα ξανασυμβεί.

H κουλτούρα συμπερίληψης είναι φιλοσοφία μας από την πρώτη ημέρα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά και βασικός άξονας πολιτικής της Κυβέρνησής μας», έγραψε ο υφυπουργός.

*Ας μένατε όλοι κάτω ή ας το σήκωναν δυο άτομα της φύλαξης σας κ. Αυγενάκη! Τόσο δύσκολο ήταν, έστω σαν σκέψη; 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου