Thursday, 25 April, 2024

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια σε πρόστιμα και διώξεις

Συγκέντρωση ενάντια σε διώξεις, πρόστιμα και καταστολή πραγματοποιούν το μεσημέρι του Σαββάτου στο Σύνταγμα

αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, μέλη σωματείων, συλλογικοτήτων και πολιτικών οργανώσεων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Αλληλεγγύης.
Πρόκειται για την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους διωκόμενους για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις, που σε σχετική ανάρτηση-κάλεσμά της κατήγγειλε την αξιοποίηση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό για την περιστολή των αγωνιστικών διεκδικήσεων αλλά και γενικά την αντιμετώπιση της πανδημίας με προτεραιότητα σε μέτρα καταστολής αντί για μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας.
«Είναι ενδεικτικό ότι στις 28/1 η αστυνομία δημοσιοποίησε ότι έκανε 67.367 ελέγχους για άδειες μετακίνησης και ο ΕΟΔΥ την ίδια μέρα έκανε μόνο 34.044 τεστ, είτε μοριακά είτε rapid, για κορονοϊό από τα κλιμάκια του και τις μονάδες υγείας», αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της η Επιτροπή, που υπολογίζει το ύψος των προστίμων από τις 7 Νοεμβρίου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου στα 29,8 εκατομμύρια ευρώ.
Στην Αθήνα οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 12 στην πλατεία Συντάγματος, με πανό ενάντια στις απαγορεύσεις με αφορμή την πανδημίας και υπέρ της ενίσχυσης του ΕΣΥ.
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για το μεσημέρι του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Πάτρα και πολλές άλλες πόλεις.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου