Saturday, 20 April, 2024

Συγκλονιστικές εικόνες: Η Αθήνα καίγεται…

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στην Πεντέλη, με τέσσερις οικισμούς και το νοσοκομείο Παίδων να έχουν εκκενωθεί.

Η πυρκαγιά μαίνεται από τις 17:10 το απόγευμα της Τρίτης με τους ισχυρούς ανέμους να έχουν μετατρέψει όλη την περιοχή σε μια πύρινη κόλαση.

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μάλιστα, προβλήθηκε ένα συγκλονιστικό πλάνο με τον Παρθενώνα να έχει βαφτεί «κόκκινος» από την πυρκαγιά που καίει στην Πεντέλη και έχει καλύψει με καπνούς και στάχτη σχεδόν όλη την Αττική.

Μια νύχτα-κόλαση εξελίσσεται στην Πεντέλη, με τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει από το απόγευμα της Τρίτης να έχει ήδη δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Όπως έγινε γνωστό και από την έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, έχει δοθεί μέσω του 112 εντολή εκκένωσης στους κατοίκους των περιοχών Ντράφι, Ανθούσα, Διώνη και Δασαμάνη, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει μέχρι τα σπίτια.

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή της Πεντέλης δεν έχουν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, καθώς οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν το έργο των Αρχών.

Επίσης, έχει εκκενωθεί το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, όπου βρίσκονταν 36 παιδιά και 19 άτομα προσωπικό, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Κόβουν την ανάσα οι κραυγές των πυροσβεστών στη μάχη με τις φλόγες

Εικόνες Αποκάλυψης στο Ντράφι. Οι πύρινες γλώσσες είναι τόσο μεγάλες που καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους. Οι πυροσβέστες μετακινούνται συνεχώς προκειμένου να μπορέσουν να κατασβέσουν την πυρκαγιά, όπως φαίνεται στα πλάνα του OPEN.

Οι κραυγές των πυροσβεστών «σκίζουν» τον αέρα και δείχνουν την προσπάθειά τους να συνεννοηθούν μεταξύ τους, καθώς η επικοινωνία είναι δύσκολη ακόμη και στο μέτωπο λόγω του πολύ δυνατού ανέμου, αλλά και του πυκνού καπνού.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου