Wednesday, 24 April, 2024

Καρδίτσα: “Είμαστε λίγοι, αλλά ζωντανοί…”

Μια ηλικιωμένη γυναίκα, ο ιερέας σύζυγός της, η έγκυος κόρη τους, η οποία είχε έρθει από τους Παξούς

για να τους δει μαζί με τη μόλις 1,5 έτους εγγονούλα τους, είναι οι πρώτοι κάτοικοι που απεγκλωβίστηκαν από την Οξυά Καρδίτσας.

Φεύγοντας από το σπίτι τους, η πρεσβυτέρα πήρε μαζί της και τη συσκευασία με τα λουκούμια και μόλις ολοκληρώθηκε με ασφάλεια ο απεγκλωβισμός τους εκείνη κερνούσε διασώστες, δημοσιογράφους και τεχνικούς με ένα πλατύ χαμόγελο.

«Εμείς καλά είμαστε, ανησυχούμε για τους εγκλωβισμένους. Κάντε προσπάθειες να αποκατασταθεί ο δρόμος. Νιώθω ανακουφισμένη. Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτές τις συνθήκες, δεν περιμέναμε τον Ιανό. Μακάρι να μπορούσαμε να κάτσουμε με τους συγχωριανούς μου» είπε η έγκυος γυναίκα.
Όπως πρόσθεσε «δεν έχουμε ακόμα ρεύμα και νερό, ζητάμε άμεση αποκατάσταση για προσωρινή πρόσβαση στο Μουζάκι». Σύμφωνα με την ίδια «κανείς δεν θέλει να φύγει» προσθέτοντας ότι το ελικόπτερο «θα πάρει κάποιους για λόγους υγείας».
Η επιχείρηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το πρωί υπό τον συντονισμό του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά, μετά την προσπάθεια της Δευτέρας που όμως δεν είχε αποτέλεσμα.

Το σχέδιο προέβλεπε ότι θα επιχειρήσει ελικόπτερο με εκπαιδευμένους διασώστες για τον απεγκλωβισμό κατοίκων, ενώ θα γίνει προσπάθεια ένα μικρότερο ελικόπτερο να προσγειωθεί σε ξέφωτο που εντοπίστηκε στην περιοχή.

thestival

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου