Thursday, 28 March, 2024

Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα και κλοπές

Συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθησαν χθες (16 Ιουλίου 2022) τα ξημερώματα σε συνοριακή περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Λαθρεμπορίου και Καταπολέμησης Διασυνοριακού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας και μία ημεδαπή γυναίκα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα προμηθεύτηκαν καπνικά προϊόντα από γειτονική χώρα, τα οποία συνεργός τους εισήγαγε παράνομα από μη νομοθετημένο συνοριακό σημείο, με σκοπό να τα παραλάβουν, μετά την είσοδό τους στη χώρα. Οι συλληφθέντες υπέδειξαν το σημείο με τα λαθραία καπνικά προϊόντα, όπου εντοπίσθηκαν 420 πακέτα τσιγάρων, ενώ στην οικία τους κατείχαν επιπλέον 330 πακέτα τσιγάρων. Συνολικά κατασχέθηκαν 750 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί και τα οποία θα παραδοθούν στο αρμόδιο τελωνείο. Επίσης κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν.
Συλλήψεις για κλοπές

Συνελήφθη προχθές (15 Ιουλίου 2022) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας και αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας ενεργώντας με δύο συνεργούς του, αφαίρεσαν από αντλιοστάσιο σε αγροτική περιοχή των Σερρών καλώδια χαλκού μήκους 30 μέτρων, διαταράσσοντας την υδροδότηση αγροκτημάτων της περιοχής. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλεμμένων καλωδίων. Επίσης κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποίησαν για την διάπραξη της κλοπής.
•Συνελήφθησαν χθες (16 Ιουλίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, δύο ημεδαπές γυναίκες και μία ανήλικη ημεδαπή, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, αφαίρεσαν από την κατοχή ημεδαπής ένα πορτοφόλι που περιείχε χρηματικό ποσό και μία τραπεζική κάρτα, με την οποία πραγματοποίησαν ανέπαφες συναλλαγές σε κατάστημα των Σερρών, χρηματικού ύψους 80 ευρώ. Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε η τραπεζική κάρτα και χρηματικό ποσό που αφαίρεσαν από την παθούσα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου