Thursday, 28 March, 2024

Συμμετοχή της Περιφέρειας σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΑΠΘ για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΑΠΘ για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα

Παρουσίαση του μαθητικού διαγωνισμού που διοργάνωσε η  ΠΚΜ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου  esmartec

Στη διαδικτυακή επίσκεψη μελέτης που διοργάνωσε η Ερευνητική Ομάδα Συστημάτων Μεταφοράς του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (https://tsrg.gr) ως εταίρος του Έργου “PE4Trans”  (https://www.interregeurope.eu/pe4trans) του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Διαπεριφερειακής Συνεργασίας INTERREG EUROPE 2014-2020 συμμετείχαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μελέτης παρουσιάστηκε ο διαδικτυακός μαθητικός διαγωνισμός με θέμα τη βιώσιμη κινητικότητα που διεξήχθη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του έργου “esmartec” (https://www.interregeurope.eu/e-smartec/) του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Διαπεριφερειακής Συνεργασίας INTERREG EUROPE 2014-2020,  ο οποίος προσέλκυσε το ενδιαφέρον των εταίρων του έργου “PE4Trans”.                                      

Ο μαθητικός ηλεκτρονικός διαγωνισμός με τίτλο «Πάμε σχολείο; Φιλικές για το περιβάλλον μετακινήσεις προς το σχολείο!» διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη χρονική περίοδο Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου 2020. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με  τη μετακίνηση από και προς το σχολείο με τα πόδια, το ποδήλατο ή το πατίνι καθώς και για την υιοθέτηση των αρχών της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν με έργα ζωγραφικής οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων και με έργα φωτογραφίας και ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γυμνασίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κ. Άννα Πούλιου εκ μέρους του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε τη διαδικασία υλοποίησης του μαθητικού διαγωνισμού δίνοντας έμφαση στις προκλήσεις της πανδημίας COVID-19 και στον τρόπο αντιμετώπισής τους. Ακόμη, έγινε εκτενής αναφορά στα αποτελέσματα και τα διδάγματα του συγκεκριμένου  διαγωνισμού, τα οποία θα αποτελέσουν έμπνευση και θα διευκολύνουν τους συμμετέχοντες ως προς τη μεταφορά παρόμοιων πρακτικών στις περιοχές τους.

Στη συγκεκριμένη επίσκεψη μελέτης την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησαν η κ. Κωνσταντία Μπέσσα και ο κ. Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης ενώ το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησαν η κ. Χρυσάνθη Κισκίνη και η κ. Άννα Πούλιου. Επίσης, συμμετείχε η κ. Μαρία Χατζηαθανασίου ως εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου