Thursday, 28 March, 2024

Συνάντηση «Πρωτοβουλίας πολιτών Πτολεμαίδας-Εορδαίας» με τον Βουλευτή Γεώργιο Αμανατίδη

Σήμερα το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που έγινε κατόπιν πρόσκλησης του Βουλευτή Κοζάνης, Γιώργου Αμανατίδη, και μελών της Συντονιστικής Επιτροπής

της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Πτολεμαΐδας/Εορδαίας για την ανάπτυξη.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε στο γραφείο του κ. Βουλευτή και διήρκεσε μία ώρα και 45 λεπτά, εδόθησαν οι απαραίτητες αμοιβαίες εξηγήσεις και διευκρινήσεις και τα όποια ζητήματα υπήρχαν προ της συναντήσεως λύθηκαν.

Ο διάλογος (όσοι τον επιδιώκουν) λύνει πάντα και τις πιο ακραίες παρεξηγήσεις και διαφορές, εξ’ άλλου αυτό επιδιώκουμε και εμείς από την πρώτη στιγμή που δημιουργηθήκαμε σαν πρωτοβουλία, τον διάλογο, κάτι που ακόμη και σήμερα ένα χρόνο σχεδόν λειτουργίας μας, σκανδαλωδώς τοπικό έντυπο καταπνίγει, και δεν δημοσιεύει την δράση και τις ανακοινώσεις μας.Ενημερώσαμε τον κ. Βουλευτή για τις τιτάνιες προσπάθειες που κάνουμε ως «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» και που αφορούν την στήριξη και την προβολή της πρότασης του συντοπίτη μας κ. Β. Σωτηρόπουλου (για την χάραξη της νέας διακρατικής σιδηροδρομικής γραμμής Αλβανίας-Θεσσαλονίκης μέσω Πτολεμαΐδας), κάτι που ήδη έχει κάνει με απόφασή του το Δ.Σ. του Δήμου Εορδαίας αλλά και η Δ.Κ. Πτολεμαΐδας με άλλη της απόφαση και οι οποίες αποφάσεις έχουν κατατεθεί στην διαβούλευση του ΣΔΑΜ.

Του επισημάναμε ότι δεν είναι στις προθέσεις της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» να λειτουργήσει με ακραία τοπικιστικά κριτήρια, ούτε να υποσκάψει τα ειδικά αντικειμενικά συμφέροντα άλλων πόλεων. Η εργασία Σωτηρόπουλου συνιστά μια πρόταση, από όπου περάσει το τρένο θα οικοδομήσει όρους ανάπτυξης μιας περιοχής.

Διεκδικούμε το δικαίωμα να έχει πολιτικό λόγο η ΕΟΡΔΑΙΑ και κυρίως αυτός είναι ο ένας στόχος μας

Η πεμπτουσία της υπόθεσης είναι, ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΥΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ (και σε αυτό να βοηθήσει ο Βουλευτής μέσα από τους θεσμούς του Ελληνικού Κράτους), με όποια άλλη πρόταση υπάρχει. Και φυσικά σε αυτήν την αξιολόγηση θα φανεί αν είναι η συντομότερη, η οικονομικότερη, και αν γεφυρώνει μεγαλύτερες περιοχές σε συμπαγείς πληθυσμούς και όχι να τις απομονώνει.

Ο κ. Βουλευτής μας διαβεβαίωσε ότι θα πράξει τα δέοντα.

Τον ευχαριστούμε και πάλι Δημόσια για την πρόσκληση και περιμένουμε εναγωνίως να δούμε τις ενέργειές του. ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ/ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου