Friday, 19 April, 2024

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην ΕΛΑΣ! Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις τρεις εκκλησίες Κοπτών

Έντονη ανησυχία μετά από τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στην ΑίγυπτοΑυστηρά μέτρα ασφαλείας έχει πάρει η ελληνική αστυνομία στις τρεις επίσημες εκκλησίες των Κοπτών που βρίσκονται στην Αθήνα μετά από το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε στην Αίγυπτο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 45 άνθρωποι.

Οι τρεις εκκλησίες βρίσκονται στο Πολύγωνο, το Μενίδι και την Κυψέλη και συγκεντρώνουν το σύνολο των πιστών που ζουν στην Αττική, ενώ η προσέλευση σε αυτές τις μέρες του Πάσχα αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένη.

Για το θέμα συζήτησαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, Κ. Τσουβάλα. Σύμφωνα με πληροφορίες στις συναντήσεις που είχε ο υπουργός τονίστηκε η ανάγκη να ενεργοποιηθεί το πληροφοριακό δίκτυο που συνδέεται με το μουσουλμανικό στοιχείο στην Αττική και να επιτηρηθούν οι λατρευτικοί χώροι, αλλά και τα άτομα τα οποία θεωρούνται ύποπτοι για θρησκευτικό φανατισμό και διασυνδέσεις τέτοιου είδους. Πάντως, πηγές του υπουργείου σημειώνουν ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν στην Ελλάδα ενδείξεις για οργανωμένους θύλακες εξτρεμιστών μουσουλμάνων, αλλά υπάρχει μόνο φόβος περί δράσης κάποιου «μοναχικού λύκου».

Διευκρινίζουν ακόμα ότι τα μέτρα ασφαλείας στις εκκλησίες των Κοπτών δεν λαμβάνονται γιατί υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πληροφορία, αλλά μια πιθανότητα μιμητισμού μετά τα τελευταία γεγονότα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ για τη φύλαξη των τριών εκκλησιών των Κοπτών περιλαμβάνει εποχούμενες περιπολίες με περιπολικά τόσο της Άμεσης Δράσης όσο και των τοπικών αστυνομικών τμημάτων, περιπολίες από μοτοσυκλέτες της ΔΙ.ΑΣ., και «κρυφοί αστυνομικοί». Τέλος, οι αρχές έχουν έρθει ήδη σε επαφή με τους υπεύθυνους των εκκλησιών προκειμένου να τους ενημερώνουν για οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση.

Star.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου