Thursday, 28 March, 2024

Συνελήφθησαν 3 μέλη εγκληματικής ομάδας για απόπειρες διάρρηξης σε ΑΤΜ

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, με τη συνδρομή αστυνομικών

της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν στις 11 Ιουλίου 2020, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, 3 ημεδαποί άνδρες, για απόπειρες διάρρηξης σε ΑΤΜ με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.
Από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι οι συλληφθέντες το τελευταίο δίμηνο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με κύριο στόχο την αφαίρεση χρημάτων από ΑΤΜ, με την πρόκληση έκρηξης με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που τοποθετούσαν στην θυρίδα παραλαβής χρημάτων.


Ειδικότερα, το Σαββάτο, 11 Ιουλίου 2020, τα ξημερώματα στην Ιερισσό Χαλκιδικής οι δύο από τους συλληφθέντες επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί τον προηγούμενο μήνα από περιοχή της Θεσσαλονίκης, πήγαν σε ΑΤΜ που ήταν τοποθετημένο εξωτερικά καταστήματος και προσπάθησαν να το διαρρήξουν τοποθετώντας αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.
Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν λίγη ώρα αργότερα να επιβαίνουν στην κλεμμένη μοτοσικλέτα και στην προσπάθεια τους να διαφύγουν εξετράπη η μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους και τη διακομιδή τους σε νοσοκομείο.
Στην κατοχή τους ενός βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών με γεμιστήρα και 12 φυσίγγια.
Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε και ο τρίτος άνδρας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης ο οποίος και συνελήφθη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 6.800 ευρώ.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα πρόεκυψε ότι ενεργώντας με την ίδια μεθοδολογία αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το τελευταίο δίμηνο ακόμα 3 ΑΤΜ σε Νέα Καλλικράτεια, Νικήτη και Καλλιθέα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν χρήματα.
Σε δύο από τις παραπάνω περιπτώσεις προκλήθηκε έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές.
Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι τον προηγούμενο μήνα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης διέρρηξαν ένα κατάστημα αφαιρώντας χρήματα και συσκευές και αφαίρεσαν ένα όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν σε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις απόπειρας διάρρηξης σε ΑΤΜ.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου