Friday, 29 March, 2024

Συνελήφθη ο «δράκος» της Λάρισας: Απειλούσε με καραμπίνα ζευγάρια να κάνουν σeξ μπροστά του

Συνελήφθη ο «δράκος» της Λάρισας, ύστερα από επιχείρηση της Ασφάλειας Τρικάλων στην περιοχή της Ανάβρας Καρδίτσας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα trikalavoice, ενώ άνδρες της Ασφάλειας Τρικάλων επιχειρούσαν στην περιοχή, εντόπισαν 72χρονο που είχε στην κατοχή του τρία μαχαίρια και ένα σπαθί. Αφού τον συνέλαβαν για παράβαση του νόμου περί όπλων, και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, διαπίστωσαν ότι πρόκειται για τον «δράκο» της Λάρισας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άνδρας, που είναι σήμερα 72 ετών, κατά τη διάρκεια της περιόδου 1988-1992 τρομοκρατούσε ζευγάρια στη Λάρισα, καθώς είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον 11 επιθέσεις.

Φέρεται να υποχρέωνε ζευγάρια να συνευρίσκονται ερωτικά μπροστά του, ενώ αν κάποιος έφερνε αντίσταση, δεν δίσταζε να πυροβολήσει και είχε σκοτώσει έναν νεαρό αρχισμηνία.

Οι επιθέσεις του «δράκου»

Ο Π.Τ., αγρότης και πατέρας δύο κοριτσιών από την Ανάβρα, είχε ξεκινήσει την αρρωστημένη δράση του τον Σεπτέμβριο του 1988 στην περιφερειακή οδό της Λάρισας όταν πλησίασε μέσα στο σκοτάδι ένα ζευγάρι που ερωτοτροπούσε μέσα στο αυτοκίνητο του. Ο οδηγός τον αντιλήφθηκε και έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο για να φύγει, όμως ο δράστης πυροβόλησε εναντίον του τραυματίζοντάς τον στο πόδι, χωρίς να καταφέρει να τον σταματήσει.

Δυο μήνες αργότερα, βρήκε ένα ζευγάρι να ερωτοτροπεί στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή και, με την απειλή περιστρόφου, τους υποχρέωσε να κάνουν έρωτα μπροστά του, ενώ εκείνος αυνανιζόταν! Όταν ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει, τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε. Μερικούς μήνες μετά, επιχείρησε να αιφνιδιάσει άλλο ζευγάρι στο Αβερώφειο, αλλά τον αντιλήφθηκαν και έφυγαν με το αυτοκίνητό τους.

Άλλες δύο επιθέσεις έγιναν τον Ιούνιο και τον Αύγουστο του 1990 στην περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων, όπου ο “δράκος” υποχρέωσε δύο ζευγάρια να κάνουν έρωτα μπροστά του και αυτοϊκανοποιήθηκε. Τον Σεπτέμβριο του 1990, πυροβόλησε πάλι εναντίον ενός ζευγαριού στο Μεζούρλο και, λίγες ημέρες αργότερα, υποχρέωσε μια γυναίκα να γδυθεί μπροστά του στις εγκαταστάσεις του πρώην ΚΤΕΟ στην Τερψιθέα, ενώ έκανε άλλη μια επίθεση σε αγροτική περιοχή κοντά στο πρώην ξενοδοχείο «Εντελβάις».

Η δολοφονία του στρατιωτικού

Το βράδυ της 23ης Μαΐου του 1992, ο «δράκος» πυροβόλησε έναν οδηγό αυτοκινήτου στην περιφερειακή οδό Λάρισας, όμως εκείνος κατάφερε να ξεφύγει χωρίς να τραυματιστεί. Μια ώρα αργότερα εντόπισε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε αγροτικό δρόμο στο ύψος της βιομηχανίας «ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ» και ήταν μέσα ο αρχισμηνίας Ιορδανούδης με τη φίλη του. Ο δράστης πυροβόλησε εν ψυχρώ στο πρόσωπο από κοντινή απόσταση τον άτυχο στρατιωτικό με την κυνηγετική καραμπίνα του, προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατό του. Στην συνέχεια υποχρέωσε την τρομοκρατημένη γυναίκα να μείνει ακίνητη, ενώ εκείνος έψαχνε στα χόρτα με φακό για να βρει το φυσίγγιο ώστε να μην αφήσει πειστήρια!

Η καταδίκη, η αποφυλάκιση και οι διαρρήξεις

Ο Παναγιώτης Τ. συνελήφθη, τελικά, στις 23 Δεκεμβρίου 1995 και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, βιασμό κατά συρροή, διακεκριμένες απρόκλητες φθορές ξένης ιδιοκτησίας, απειλή, παράνομη οπλοφορία κατά συρροή και οπλοχρησία.

Στις 21 Ιουνίου 1997, το Κακουργιοδικείο Βόλου έκρινε τον -τότε- 45χρονο «δράκο της Λάρισας» ένοχο για την ανθρωποκτονία του αρχισμηνία και του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης, καθώς και συνολικές ποινές κάθειρξης 23 ετών και τεσσάρων μηνών για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονιών, τέσσερις βιασμούς και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Όμως, το 2013 αποφυλακίστηκε και ελεύθερος πλέον άρχισε να κάνει… διαρρήξεις σε σπίτια! Όταν αποκαλύφθηκε η νέα δραστηριότητά του και συνελήφθη, βρέθηκαν στην κατοχή του πλήθος χρυσαφικά, κοσμήματα, φλουριά και άλλα τιμαλφή. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης πέντε ετών και πέντε μηνών για διακεκριμένες κλοπές κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, αντίσταση και οπλοφορία κι έτσι οδηγήθηκε ξανά στις φυλακές, από τις οποίες αφέθηκε ελεύθερος όταν εξέτισε την ποινή του.

ΕΡΤ-πρώτο θέμα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου