Thursday, 28 March, 2024

Συνελήφθη ο Μένιος Φουρθιώτης – Στημένη η “επίθεση” έξω από το σπίτι του

Σε σύλληψη μετατράπηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης η προσαγωγή του Μένιου Φουρθιώτη και δύο ακόμα ποινικών.

Ο τηλεπαρουσιαστής και οι δύο σεσημασμένοι Έλληνες κακοποιοί που αποδεικνύεται από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών ότι δούλευαν για λογαριασμό του, παίρνουν τον δρόμο του εισαγγελέα, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση “δένεται” από τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν μεταξύ τους στο παρελθόν, ενώ τα δύο συγκεκριμένα άτομα εργάζονταν παλιότερα στον Μένιο Φουρθιώτη και ως σωματοφύλακές του.
Πρόκειται για σεσημασμένους, γνώριμους στην Ασφάλεια για εκβιασμούς. Οι ίδιοι “κάηκαν” από τα γενετικά υλικά που άφησαν στον σάκο που εγκατέλειψαν στο σημείο των πυροβολισμών εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Νέα Ερυθραία, αλλά και από την βαλλιστική ταυτοποίηση των καλύκων του καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν τόσο σε αυτό το περιστατικό όσο και στην ισχυριζόμενη από τον Φουρθιώτη “επίθεση” έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο.
Η δικογραφία σε βάρος τους σχηματίζεται αυτή την ώρα και μόλις ολοκληρωθεί, αναμένεται οι κατηγορούμενοι να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Μέρος της έρευνας που διεξάγεται είναι αν προκύπτει και σχέση με τα καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για επικείμενο “συμβόλαιο” θανάτου σε βάρος του.
Τέλος, να σημειωθεί πως η περίπτωση της αστυνομικής φύλαξης του παρουσιαστή είχε φτάσει μέχρι και στη Βουλή μετά από ερωτήματα σχετικά με την πολυπληθή φύλαξη από άνδρες της ΕΛΑΣ, με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δίνει εν τέλει εντολή να αποσυρθεί η φρούρηση. Μία απόφαση, για την οποία, ο παρουσιαστής προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να ξεκαθαρίσει ποιοι συνεργάτες του έχουν σχέσεις με τον κ. Φουρθιώτη
Στην υπόθεση Φουρθιώτη αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνοντας ότι «οι τελευταίες εξελίξεις και οι διαρροές της ΕΛ.ΑΣ γύρω από τον κ. Φουρθιώτη φαίνεται πως επιβεβαιώνουν τις σοκαριστικές καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη» και προσθέτει ότι «επιβεβαιώνουν όμως και ότι το οργανωμένο έγκλημα οργιάζει ανεξέλεγκτο στην Ελλάδα της ΝΔ, βάζοντας για πολλοστή φορά στο στόχαστρό του ακόμα και δημοσιογράφους».
Ακολούθως απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό: «Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη, έστω και με καθυστέρηση ενός μήνα, να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι συνεργάτες του που έχουν σχέσεις με τον κ. Φουρθιώτη, όπως και ο ίδιος καταγγέλλει το τελευταίο διάστημα, και τι είδους σχέσεις είναι αυτές, για να φτάσουν στο σημείο να αναθέσουν τη φύλαξή του σε μισό αστυνομικό τμήμα».

news247

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου