Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης: Κατά του νομοσχεδίου για την παιδεία

Ο αγώνας μας συνεχίζεται ακόμα πιο δυναμικά!

Κάθε άλλο παρά έκπληξη θα μπορούσε να προκαλέσει στους μαθητές το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία εν μέσω πανδημίας. Σήμερα, έδωσε στη δημοσιότητα το Νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης των μαθητών της Γ’ Λυκείου στις Πανελλαδικές. Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θα καθορίζεται από τα Τμήματα, Λιγότερες Επιλογές στο Μηχανογραφικό και Πανεπιστημιακή Αστυνομία! Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται νομοσχέδιο με κλειστά σχολεία!
Σε μια περίοδο που η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται με τεράστια προβλήματα, δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο μέχρι σήμερα. Με αυτή την κατάσταση οι συμμαθητές μας στην Γ’ Λυκείου καλούνται να δώσουν εξετάσεις με το απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο και την καραντίνα να προκαλούν αφόρητο άγχος, οι μαθητές της Α’ Λυκείου έχουν να σηκώσουν το βάρος της Τράπεζας Θεμάτων, η τηλεκπαίδευση (ξανά) ξεκίνησε με τα γνωστά της προβλήματα…


Οι μαθητές, όμως, καταφέραμε να βάλουμε το πρώτο STOP στα σχέδια της κυβέρνησης!
Όσο και να φαίνεται ότι εν μέσω καραντίνας επικρατεί σιγή νεκροταφείου, οι δικές μας φωνές ακούστηκαν! Ότι κάναμε τον Δεκέμβρη όλοι μαζί (παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, σε δήμους και Δευτεροβάθμιες, συζητήσεις και αγωνιστικές αποφάσεις σε πάνω από 170 5μελή και 15μελή, ψήφισμα που πηγε σε εκατοντάδες τάξεις της Γ Λυκείου και υπογράφτηκε από χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα), με σιγουριά λέμε ότι έχουμε την πρώτη μας κατάκτηση!
Κερδίσαμε να μην ισχύσει από φέτος η περιορισμένη δήλωση σχολών, να μην μείνουν παιδιά εκτός των σχολών προτίμησής τους!
Τώρα να ακουστούμε πιο δυνατά από ποτέ!
ΠΕΜΠΤΗ 21 ΓΕΝΑΡΗ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!
Τόσο με πανό μαθητών έξω από τα σχολεία, παρεμβάσεις σε δήμους, περιφέρειες, Διευθύνσεις Βθμιας, όσο και με παρεμβάσεις (ακόμα και με αποχές) από την τηλεκπαίδευση, αν αυτή συνεχίζεται.
Είτε με ανοιχτά είτε με κλειστά σχολεία προχωράμε σε πανελλαδική μέρα δράσης μαθητών! Τώρα είναι η ώρα να συνεχίσουμε και ό,τι και να κάνουν θα μας βρίσκουν μπροστά τους!
Απαιτούμε:
•Μέτρα για να ανοίξουν και να είναι ασφαλή τα σχολεία.
•Να μην υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ειδικά για τους φετινούς υποψήφιους Πανελληνίων
•Να ανακοινωθεί εδώ και τώρα η απόσυρση της Τράπεζας Θεμάτων
•Σε περίπτωση που η τηλεκπαίδευση συνεχιστεί να εξασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών με παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου