Saturday, 20 April, 2024

Σχέδιο 2 ταχυτήτων: Έρχονται ανακοινώσεις για μέτρα σε καφέ-μπαρ, εστιατόρια

Αποφάσεις θα λάβουν αυτή την εβδομάδα οι ειδικοί για τα μέτρα που ισχύουν στη χώρα μας κατά της πανδημίας και υπό τη σκιά της Όμικρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα θα έχουν δύο κατευθύνσεις: Από τη μία πλευρά μπορεί να υπάρξει μία χαλάρωση όσον αφορά χώρους όπου εισέρχονται αποκλειστικά εμβολιασμένοι και από την άλλη να υπάρξει ενίσχυση των περιορισμών όσον αφορά τους ανεμβολίαστους.

Ειδικότερα, στο τραπέζι βρίσκονται τα εξής μέτρα «χαλάρωσης»:

Αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες περισσότερα από χίλια άτομα (εμβολιασμένοι/νοσήσαντες).

Επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και τη διασκέδαση, αλλά με όλους τους πελάτες καθιστούς και κλείσιμο των καταστημάτων στις 12:00 το βράδυ.

Τα περιοριστικά μέτρα που συζητούνται είναι τα εξής:

Επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 50

Περαιτέρω περιορισμός του μέγιστου αριθμού των ατόμων στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης

Πλήρης αποκλεισμός των ανεμβολίαστων πελατών και από τους εξωτερικούς χώρους εστίασης, όπου μέχρι σήμερα μπορούν να κάθονται επιδεικνύοντας αρνητικό rapid test.

Το σίγουρο είναι πως οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά από εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζουν την Τετάρτη. Αύριο Τρίτη αναμένεται να έχουν την πρώτη σύσκεψη, ενώ «κλειδώνει» η παράταση των μέτρων που ισχύουν μέχρι τις 23 Ιανουαρίου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου