Thursday, 28 March, 2024

Σχολές: Τι αλλάζει στις φετινές μετεγγραφές

Η αγωνία των υποψηφίων έλαβε τέλος με την ανακοίνωση των βάσεων, ωστόσο η αγωνία παραμένει για όσους θα επιδιώξουν να πάρουν μετεγγραφή

καθώς πολλές οικογένειες ελπίζουν και φέτος να μπορέσουν με αυτόν τον τρόπο να ανταποκριθούν στο κόστος των σπουδών των παιδιών τους.
Βάση μετεγγραφής και… δεύτερη ευκαιρία
Η σημαντικότερη αλλαγή στις φετινές μετεγγραφές αναμένεται να είναι η «βάση» που εισάγει το Υπουργείο Παιδείας. Για να έχει δικαίωμα μετεγγραφής ένας φοιτητής το υπουργείο ορίζει «βάση» στα 2.750 μόρια κάτω από τη βάση εισαγωγής της σχολής της επιλογής του.
Παράλληλα προβλέπονται αλλαγές και στη μοριοδότηση των δικαιούχων με ενίσχυση κοινωνικών ομάδων, όπως τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και ορφανοί. Την ίδια ώρα, στα οικονομικά κριτήρια πλέον θα εξετάζεται το εισόδημα της οικογένειας των τριών τελευταίων ετών και όχι του προηγουμένου, όπως γινόταν μέχρι πέρσι.
Τέλος, δίνεται η δυνατότητα σε έναν φοιτητή εφόσον δεν «πιάσει» τη βάση μετεγγραφής να δηλώσει τη μετακίνησή του σε άλλο τμήμα παρεμφερούς αντικειμένου στην πόλη που επιθυμεί. Αυτός ο β’ κύκλος μετεγγραφών θα ξεκινήσει εφόσον ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος.
aftodioikisi.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου