Thursday, 28 March, 2024

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Μολότοφ και καταστροφές σε καταστήματα σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Επεισόδια με καταστροφές και εμπρησμούς προκάλεσαν μετά από αρκετά χρόνια κουκουλοφόροι στα πέριξ του Συντάγματος

κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου που έλαβε χώρα το μεσημέρι για την τραγωδία με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 57 άτομα.

Το αρχικό κάλεσα είχε γίνει για τις 11:00 και όσο περνούσε η ώρα φαινόταν πως για το συλλαλητήριο υπήρχε ανταπόκριση από πολίτες. Την ίδια ώρα, ωστόσο, ανάμεσά τους, παρεισφρήσαν οι λεγόμενοι «γνωστοί-άγνωστοι» οι οποίοι προκάλεσαν επεισόδια.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες και τα βίντεο από την περιοχή του Συντάγματος, ομάδες κουκουλοφόρων βρέθηκαν στο συλλαλητήριο αποφασισμένοι να αποσταθεροποιήσουν αφού εξοπλισμένοι με μολότοφ επιτέθηκαν κατά αστυνομικών ενώ προέβησαν και σε βανδαλισμούς.

Επεισόδια στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την τραγωδία στη Λάρισα

Χαρακτηριστικό είναι ότι έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, θυμίζοντας άλλες περιόδους. Σαν να μην έφτανε αυτό άναψαν φωτιές ενώ πυρπόλησαν και έναν μικρό γερανό ο οποίος χρησιμοποιείτο σε έργα στην οδό Πανεπιστημίου θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και ρισκάροντας το ενδεχόμενο να σημειωθεί έκρηξη. Με κράνη ντυμένοι στα μαύρα να πετούν πέτρες και μολότοφ ενώ πριν από λίγο έσπασαν και βιτρίνες καταστημάτων…

Ομάδα αγνώστων, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, επιτέθηκαν με φωτοβολίδες και πέτρες στην κάτω πλευρά της πλατείας, και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με τη ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

Αμόλησε τις ύαινες ο άχαστος.

Θέλουν να κάψουν…

Δεν τους ενδιαφέρει για τα θύματα..

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα ένταση επικράτησε νωρίτερα στον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη. Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν άγνωστοι επιχείρησαν να εμποδίσουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κατεβάσουν πανό από τον Λευκό Πύργο με τους οι αστυνομικούς να προσπαθούν να τους απωθήσουν. Στο σημείο έφτασε και το ΕΚΑΒ, καθώς κατά τη συμπλοκή, σύμφωνα με καταγγελίες, τραυματίστηκαν δύο άτομα.

πρώτο θέμα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου