Wednesday, 24 April, 2024

Σύλληψη σωφρονιστικού που επιχείρησε να εισάγει ναρκωτικά στον Κορυδαλλό

Έναν μεγάλο κύκλο ερευνών ανοίγει η σύλληψη ενός 30χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω την ώρα που επιχείρησε

να εισαγάγει στις φυλακές Κορυδαλλού ηρωίνη και κάναβη.
Το πρωί ο 30χρονος πήγε κανονικά για να αναλάβει υπηρεσία και όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών τον σταμάτησαν για έλεγχο, εντόπισαν μέσα από τη ζώνη του παντελονιού του κρυμμένη μικροποσότητα ναρκωτικών.
Το εντυπωσιακό είναι ότι στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του εντοπίστηκαν περίπου 40.000 ευρώ μαζί με ποσότητα ηρωίνης και κάναβης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σωφρονιστικός υπαλληλος παραδέχθηκε ότι κάτι παράνομο έβαζε στον Κορυδαλλό, αρνήθηκε όμως ότι γνώριζε πως θα ήταν ναρκωτικά και μάλιστα υποστήριξε ότι μία γυναίκα τον περίμενε κάτω από το σπίτι του και του είπε ότι θα του έδινε 1.000 ευρώ για να βάλει κάτι μέσα στον Κορυδαλλό, χωρίς να του πει όμως ότι ήταν χασίς.
Οι αστυνομικοί ερευνούν τώρα με ποιους μεγαλοκακοποιούς που βρίσκονται στις φυλακές είχε επαφές ο σωφρονιστικός υπάλληλος, ενώ τα κινητά του τηλέφωνα έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθούν οι επικοινωνίες και οι επαφές του.
Οι αστυνομικοί πάντως διαπίστωσαν ήδη ότι είχε προλάβει και διαγράψει τις πιο πρόσφατες κλήσεις.
Τι βρήκαν οι αστυνομικοί
Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.
Στην κατοχή του και από την έρευνα που επακολούθησε στην οικία και το αυτοκίνητό του, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
2 συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους 125 γραμμαρίων, 2 συσκευασίες κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους (810) γραμμαρίων, πιστόλι με 2 γεμιστήρες και δέκα (10) φυσίγγια, αυτοκίνητο, κινητό τηλέφωνο και (38.750) ευρώ.
Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής σε εξέλιξη βρίσκεται ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου