Thursday, 28 March, 2024

Τέλος» οι ιερείς από τα κανάλια – Μόνο ο εκπρόσωπος Τύπου θα εκφράζει τη θέση της Εκκλησίας

Η Εκκλησία της Ελλάδος -παρότι στην επίσημη θέση της έχει ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού και της τήρησης όλων των μέτρων κοινωνικής προστασίας

άφηνε μητροπολίτες και ιερείς να εκφράζουν δημόσια θέσεις για το εμβόλιο.
Σήμερα, λοιπόν, μετά από τις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, αποφασίστηκε τη θέση της Εκκλησίας να εκφράζει μόνο ο εκπρόσωπος Τύπου, μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, Τιμόθεος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου
«Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της ΔΙΣ, η οποία συνήλθε χθες και σήμερα, Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021, υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατόπιν σχετικής προτάσεως του Μακαριωτάτου και της από 3ης Νοεμβρίου 2021 Αποφάσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, προσεκλήθησαν κατά την χθεσινή Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. και ανακοινώθηκε επίσημα στους μέχρι πρότινος Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Νεοχωρίου κ. Παύλο και Θαυμακού κ. Ιάκωβο ότι ανυψώθησαν σε Τιτουλαρίους Μητροπολίτες και οι οποίοι απεδέχθησαν.
Επίσης η Δ.Ι.Σ.:
-Αποφάσισε, κατά την παρούσα χρονική περίοδο, την θέση της Ιεράς Συνόδου προς τα Μ.Μ.Ε. να εκφράζει μόνον ο εκπρόσωπος Τύπου Αυτής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος. Προς τούτο θα αποστείλει σχετικό Εγκύκλιο Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις.
-Ενέκρινε την πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής επί της Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας για την έκδοση Συνοδικού Εγκυκλίου Σημειώματος «περί υποβολής Απολογισμού των Δαπανών για την Φιλανθρωπική Διακονία, κατά το έτος 2021, υπό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος».
-Ενέκρινε τον διορισμό του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Αγγέλου Ανθοπούλου, ως Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου.
-Αποφάσισε, κατά την Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, να περιαχθεί δίσκος στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος υπέρ του Προγράμματος ενισχύσεως των χριστιανικών οικογενειών της Θράκης που αποκτούν τρίτο τέκνο.
-Ενημερώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί της Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών για την τρέχουσα Έκθεση «ΕΙΚΟΝΩΝ ΤΕΧΝΗ», η οποία περιλαμβάνει έργα καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα που αναφέρονται στους Αγίους Νεομάρτυρες και τους Ήρωες της Ελληνικής Επαναστάσεως. Η Έκθεση είναι επισκέψιμη έως την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου