Thursday, 25 April, 2024

Τέμπη: Ανείπωτος πόνος στις κηδείες νέων. Όλη η Ελλάδα γέμισε με φέρετρα

Τέμπη: Ανείπωτος πόνος στις κηδείες νέων. Όλη η Ελλάδα γέμισε με φέρετρα
Σε κλίμα άφατου πόνου και ανείπωτης θλίψης τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, στην κοινότητα Λυκούρια των Καλαβρύτων, η εξόδιος ακολουθία της Αναστασίας Παπαγγελή, της 19χρονης φοιτήτριας του ΑΠΘ, που έχασε τη ζωή της στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στα Τέμπη.
Όπως αναφέρει το kalavrytanews.com, στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Ιερώνυμος, ενώ συγγενείς, φίλοι και οι κάτοικοι της Λυκούριας, τόπο καταγωγής της 19χρονης, κατέκλυσαν τον ιερό ναό, προκειμένου να απευθύνουν το τελευταίο αντίο στην Αναστασία και να συμπαρασταθούν στους γονείς και τα αδέλφια της.
Η Αναστασία Παπαγγελή είχε μεταβεί στην Αθήνα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, προκειμένου να είναι μαζί με την οικογένειά της και επέστρεφε με το μοιραίο τρένο στην Θεσσαλονίκη, όπου σπούδαζε στην Γεωπονική σχολή του ΑΠΘ.
«Μου τον πήραν οι παλιoδoλoφόνoι»: Ξέσπασε ο αδερφός του 21χρονου Τάσου στην κηδεία του
Τον 21χρονο φοιτητή της Γεωπονικής του ΑΠΘ, Αναστάσιο Κουτσόπουλο, συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία σήμερα η πόλη της Καρδίτσας εν μέσω ανείπωτου θρήνου, αλλά και οργής για τον τρόπο που σκοτώθηκαν τόσοι νέοι στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Η σορός του ταυτοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, λίγο πριν τις 11, σύμφωνα με την ιστοσελίδα karditsalive. Ο Αναστάσιος Κουτσόπουλος επέβαινε στο τρένο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, το οποίο συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στην κοιλάδα των Τεμπών. Το DNA που έδωσε στενό συγγενικό του πρόσωπο ταυτοποιήθηκε με σορό που ανασύρθηκε από το σημείο του δυστύχηματος.

Συλλυπητήρια ψηφίσματα για τον θάνατο του Αναστάσιου Κουτσόπουλου
Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου ν. Καρδίτσας

Συγκίνηση και βαθιά θλίψη προκάλεσε ο άδικος θάνατος του Αναστάσιου Κουτσόπουλου, θύμα του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών, γιος του μέλους του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, κου Δημήτρη Κουτσόπουλου.

Το Δ.Σ του Συνδέσμου συνεδρίασε έκτακτα και αποφάσισε:

1. Να εκφράσει προς την οικογένεια του εκλιπόντος τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια.

2. Να παρευρεθεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία.

3. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στα Μ.Μ.Ε.
4. Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Σ.Δ.Π.Κ.
Το Δ.Σ. ΕΠΣ Καρδίτσας
Η Ε.Ε. της ΕΠΣ Καρδίτσας, σε έκτακτη συνεδρίασή της, μετά την είδηση του θανάτου του Αναστάσιου Κουτσόπουλου, γιου του μέλους του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ν. Καρδίτσας, Δημήτρη Κουτσόπουλου, αποφάσισε:
1ον Να παραστούν τα μέλη της Ε.Ε. στην κηδεία του
2ον Να εκφράσει τα συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος
3ον Αντί στεφάνου να κατατεθεί χρηματικό ποσό στη «ΦΛΟΓΑ»
4ον Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.
Για την Ε.Ε. της ΕΠΣ Καρδίτσας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΦΗΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΡΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Δήμος Σοφάδων
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων, με αφορμή τον θάνατο του συνδημότη μας Αναστάσιου Κουτσόπουλου στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, συνήλθε σήμερα, σε κατεπείγουσα, δια περιφοράς συνεδρίαση και ομόφωνα ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα:
Ο Δήμαρχος Σοφάδων και το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και οδύνη και τα θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του συνδημότη μας Αναστάσιου Κουτσόπουλου που τόσο ξαφνικά και άδικα έφυγε από κοντά μας στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Παράλληλα εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους συγγενείς όλων των θυμάτων.
Καλείται η Πολιτεία να διερευνήσει τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων τραγικών συμβάντων.
Επίσης αποφασίζεται:
-Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής το Δήμαρχο Σοφάδων Θάνο Σκάρλο στην εξόδιο ακολουθία.
-Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων
-Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον Αναστάσιο Κουτσόπουλο
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Καρδίτσας είναι συντετριμμένος από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους νέων ανθρώπων.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αναστάσιου Δ. Κουτσόπουλου, αποφοίτου του Σχολείου μας, που έφυγε πρόωρα, τόσο άδικα και απροσδόκητα από τη ζωή.
ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 1ΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΎ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Γενικό Λύκειο Σοφάδων
Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, εκτός από θλίψη, έχει προκαλέσει και κύματα συμπαράστασης προς τους συγγενείς των θυμάτων.
Σε αυτό το κλίμα, οι μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Σοφάδων αποχαιρέτησαν τους ανθρώπους που χάθηκαν και ιδιαίτερα τους Καρδιτσιώτες Αναστάσιο Κουτσόπουλο και Βάιο Βλάχο.
Το μεσημέρι της Δευτέρας, λίγο πριν την εξόδιο ακολουθία του συνδημότη τους Αναστάσιου Κουτσόπουλου με «εικαστικό εργαλείο» τις σχολικές τους τσάντες σχημάτισαν τη φράση «Καλό ταξίδι…».
Μάλιστα έγραψαν και ένα ποίημα το οποίο και διαβάστηκε με αφορμή την τραγωδία που εκτυλίχτηκε στα Τέμπη.
Το τελευταίο αντίο

Μανάδες φωνάζουν το τελευταίο αντίο
Το παιδί τους χάθηκε σε άδικο φορτίο
Φορτίο νεκρικό
Από την μοίρα ήταν γραφτό;
Ποιός έχει απάντηση για αυτό;
Η ζωή ένα παιχνίδι
Στα χέρια δολοφόνων
Υπεύθυνοι των πόνων
Των πόνων τριών ημερών
Αποφασισμένο των πολιτικών
Τρεις μέρες δεν αρκούν
Για τα εγκλήματα να παραγραφούν
Ο λαός δεν θα ξεχάσει
Τα παιδιά που έχει χάσει
Οι καμπάνες ηχούν το τελευταίο αντίο
Ποιον πατέρα να βαστάξεις;
Δάκρυα πως να μην στάξεις;
Ήταν λάθος τραγικό
Του κράτους παιχνίδι κλασικό
Ήρθε η ώρα να ενωθούμε
Παιδιά με μέλλον να μην ξαναχαθούνε
Η μοίρα από εμάς θα καθοριστεί
Για μια καλύτερη ζωή
Να σημειωθεί επίσης ότι οι μαθητές αντί στεφάνων συγκέντρωσαν ένα σεβαστό ποσό το οποίο και θα διατεθεί για τις ανάγκες της “Φλόγας”.
ΓΕΛ ΣΟΦΑΔΩΝ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου